Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальний регламент змагань з картингу на 2012...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

1. Виконання сигналів.

Інструкції, які вказані в статті 2.15 Загального Регламенту і в статті 2.3. «Вимогам до трас» (друга частина) СІК/ФІА є частиною цього Кодексу поведінки на трасі. Всі Пілоти повинні бути ознайомлені з ними повністю.

2. Обгін.

2.1. Під час заїзду карт на трасі може використовувати всю ширину траси. Але, якщо його догнав карт, який рухається швидше (обходить на коло), пілоту не дозволяється переміщуватися з однієї сторони в іншу з метою запобігання маневру обгону коли інший пілот знаходиться поруч. Він повинен надати можливість обгону другому карту.

2.2. Якщо пілот, якого наздогнали, не помічає цього, суддя попереджає його блакитним прапором (взмахами), попереджуючи пілота що інший пілот збирається його обігнати.

2.3. На пілота, який не помічає блакитного прапора та не виконує дії по виконанню вимог, може бути накладена пеналізація.

2.4. За повторні або системні порушення пілот вилучається із заїзду а його результат анулюється.

2.5. Повороти, заходи та виходи з поворотів пілот може проходити по будь-якій траєкторії не виходячи за межі полотна траси. Обгін в межах повороту може бути здійснений як з лівої так і правої сторони.

2.6. Але такі маневри пілота, які можуть заважати іншим пілотам, як:

а) передчасні або небезпечні зміни напрямку руху;

б) більше ніж одна зміна напрямку руху;

в) навмисне виштовхування карта до внутрішньої або зовнішньої сторони полотна траси або будь-яка інша небезпечна зміна напрямку руху;

г) категорично заборонені і будуть пеналізовані в залежності від ступеню порушення або в разі повторення, включно до виключення із заїзду і анулювання результату. Повторення небезпечної дії, навіть ненавмисної, буде пеналізовано виключенням із заїзду і анулюванням результату заїзду або змагання.

2.7. Будь-який перешкоджаючий маневр, виконаний одним або кількома пілотами, маючих спільну зацікавленість або ні -заборонений.

Постійний рух в одну шеренгу кількох картів а також рух «веером» дозволений тільки коли поруч немає іншого карта, який робить спробу обгону. В іншому випадку пілотам буде показано блакитний прапор.

2.8. Пеналізація при ігноруванні пілотом блакитного прапора- виключення із заїзду або змагання.

2.9. Така ж пеналізація застосовується до пілота, який змінює рух від однієї сторони полотна трека до іншої, заважаючи іншим пілотам виконати обгін.

2.10. Повторення вагомих помилок або втрата керуванням карта (виїзд карта за межі полотна трека) може бути пеналізована виключенням пілота із заїзду або змагання.

2.11. Тільки полотно трека може використовуватись пілотом під час заїзду.

2.12. Враховуються контакти або зіткнення картів під час розігрівочних або ознайомлюючих кіл. Пілот, який штовхав іншого пілота може отримати пеналізацію.

3. Зупинка карта під час заїзду.

3.1. Пілот будь-якого карта, який залишає полотно трека повинен сигналізувати про це завчасно піднятою рукою і відповідальний за те, що маневр буде виконано безпечно і як найближче до місця з’їзду з полотна трека.

3.2. Якщо пілот вимушений зупинити карт на полотні трека, вимушено або ні, то він повинен прибрати карт з полотна трека в безпечне місце як можна швидше. Карт не повинен створювати безпеку і заважати продовженню заїзду.

3.3. Якщо пілот не може самостійно перемістити карт в безпечне місце, то судді на трасі або офіційні особи повинні надати йому допомогу.

3.4. Будь-яка заправка або дозаправка карта паливом на полотні трека заборонена і веде до негайного вилучення пілота із змагання.

3.5. Окрім пілота, а в виключних випадках компетентних офіційних осіб, нікому не дозволяється доторкуватись до зупинившогося карта. Таке порушення веде до вилучення пілота із змагання.

3.6. Штовхання карта по трасі під час заїзду (без мети заведення) в будь-якому напрямку- заборонено і веде до вилучення пілота із заїзду і анулювання результату.

3.7. Будь-який карт, залишений пілотом на трасі, розглядається як вибувший із заїду. В разі призупинки заїзду, тимчасово залишений на трасі карт не вважається вибувшим із заїзду.