Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
переддипломна_практика_спец.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
780.8 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни національний університет харчових технологій

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор _____________ _А.І. Українець_

(Підпис) (Прізвище, ініціали)

“____” ______________ 200__ р.

Програма

переддипломної практики для студентів

спеціальності 7.091711 “Технологія харчування”

напряму 0917 “Харчова технологія та інженерія”

денної форми навчання

Реєстраційний номер

електронних методичних

вказівок у НМУ _________________

Схвалено

на засіданні кафедри

технології харчування та

готельно-ресторанної справи

Протокол № 12

від 03.02.2009 р.

Київ НУХТ 2009

Програма переддипломної практики для студентів спеціальності 7.091711 “Технологія харчування” напряму 0917 “Харчова технологія та інженерія” ден. форми навч. / Уклад.: В.Ф. Доценко, Л.Ю. Арсеньєва, О.В. Олексійчук, Н.П. Бондар, М.В. Корягіна. – К.: НУХТ, 2009. – 46 с.

Рецензенти: В.І. Кочерга, канд. тех. наук, доцент

Т.І. Іщенко, канд. тех. наук, доцент

Укладачі: В.Ф. Доценко, доктор тех. наук, професор,

Л.Ю. Арсеньєва, доктор тех. наук, професор,

О.В. Олексійчук, канд. тех. наук,

Н.П. Бондар, канд. тех. наук,

М.Ф. Корягіна, ст. викладач.

Відповідальний за випуск: В.Ф. Доценко, д-р тех. наук, проф.

Вступ

Найважливішим фактором функціонування й розвитку ринкової економіки є висока конкурентоспроможність майбутніх фахівців, у тому числі й випускників вищих навчальних закладів.

Ринкова економіка стає дедалі більш вимогливою до керівників різних галузей господарювання, та безпосередньо до майбутніх фахівців в галузі технології харчування. У зв’язку з цим необхідна цілковито нова концепція розвитку як теоретичних знань так і практичних умінь студентів, яка повинна відповідати освітньо-професійній програмі підготовки фахівців з напряму 0917 Харчова технологія та інженерія, спеціальності 7.091711 Технологія харчування, і яка була б життєздатна в нових господарських умовах.

Ці фактори в свою чергу висувають високі вимоги до підготовки фахівців в галузі технології харчування. Тому введення до навчального процесу системи поетапної практичної підготовки студентів з послідовним набуттям рівня їх практичних навичок дає змогу значно підвищити рівень професій­них знань та умінь .

Згідно “Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України”, затвердженого наказом МО України № 93 від 8.04.1993р. та у відповідності до Закону України “Про вищу освіту”. Указу Президента України від 4.07.2005р. № 1013/2005 “Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні”, Державної програми розвитку вищої освіти на 2005–2007 роки та відповідно до “Державного галузевого стандарту вищої освіти” обов'язковим елементом освітньо-професійної підготовки фахівців є практична підготовка, найважливішою компонентою якої є практика.

Програма практики є основним навчально-методичним документом для студентів та керівників практики від університету та бази практики. При цьому, під базою практики слід розуміти усі підприємства, організації та установи різних галузей ресторанного господарства, а саме: ресторан, бар, кафе, кафетерій, їдальня, буфет, закусочні, на яких студенти університету можуть проходити практику.

Фахівці кваліфікаційно-освітнього рівня “Спеціаліст” отримують вагому фундаментальну підготовку, що дає їм можливість брати участь в роботі у різних сферах закладів ресторанного господарства, при проведенні досліджень регіонального ринку продукції та послуг харчування.

Робоча програма переддипломної практики спеціалістів передбаченої навчальним планом підготовки фахівців із спеціальності "Технологія харчування".

Переддипломна практика є логічним завершенням теоретичної і практичної підготовки студентів і проводиться протягом двох тижнів, що передбачено навчальним планом.