Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РТОС нов.учебн..doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

9.2. Порядок задоволення рекламацій

9.2.1. Постачальник зобов'язаний відновити виріб, на який оформлений рекламаційний акт, незалежно від причин появи дефектів або розбіжності в оцінці їх походження.

Виріб вважають відновленим, якщо дефекти, зазначені в рекламаційному акті, усунені і його якість відповідає вимогам експлуатаційної і ремонтної документації, про що робиться відмітка у формулярі.

9.2.2. Вироби, які відмовили в межах гарантійних зобов'язань через дефекти, які усуваються без розпечатання пломб за допомогою інструменту, що додається, і одиночного комплекту ЗІП шляхом простої заміни комплектуючих виробів (електровакуумних приладів, запобіжників, сигнальних лампочок, реле та ін.), військова частина має право відновити своїми силами і засобами, але за рахунок постачальника або зажадати від постачальника відрядження фахівців для усунення дефектів на місці знаходження виробу. У цих випадках виріб підлягає рекламації у звичайному порядку.

9.2.3. Усунення дефектів або відновлення техніки зв'язку і АСУВ має бути здійснене в 5-денний термін з моменту прибуття представника (ремонтної бригади) постачальника до місця її знаходження.

Якщо усунення дефектів у виробі або його відновлення виконано у військовій частині силами і засобами постачальника, то підставою задоволення рекламації є підписаний і затверджений в установленому порядку рекламаційний акт із записом про усунення дефектів. У цьому випадку акт задоволення рекламації не складається.

Замінені дефектні агрегати, блоки і деталі надсилаються постачальнику в 10-денний термін з дня оформлення рекламаційного акта.

10. Списання техніки зв'язку і асув, порядок переведення в навчальну та стаціонарну

10.1. Списання техніки зв'язку і АСУВ, у тому числі й навчальну, планується на календарний рік відповідними постачальними органами по кожному типу техніки з урахуванням укомплектованості військ, очікуваного надходження техніки і заявок на потребу в списанні.

Вироблення ресурсів до списання (закінчення строків служби), а також некомплектність техніки зв'язку і АСУВ не можуть бути підставою для її списання, якщо вона за своїм технічним станом придатна для подальшого використання за призначенням.

10.2. Списання техніки зв'язку і АСУВ здійснюється за актами технічного стану або інспекторськими свідоцтвами. Перелік посадових осіб, яким надано право затвердження актів і видачі інспекторських свідоцтв на списання техніки зв'язку і АСУВ, визначений Керівництвом по списанню з обліку тих, які стали непридатними, або втрачених матеріальних засобів і грошових коштів у Збройних Силах та Військово-Морських Силах.

10.3. За актами технічного стану списується техніка зв'язку і АСУВ, яка стала непридатною в процесі експлуатації або зберігання, випробувань або дослідних робіт, проведених згідно з планами командування, а також втрачена, за яку стягнена з посадових та інших осіб повна її вартість.

Голова і члени комісії, які підписали акт, а також посадова особа, яка затвердила його, несуть відповідальність згідно із законодавством за правильність висновків про технічний стан виробів, які списуються і правильність визначення використання їх після списання.

10.4. Втрачена техніка зв'язку і АСУВ, а також передчасно виведена з ладу списується на підставі наказу командира військової частини з книжок (карток) обліку і записується в книгу обліку втрат матеріальних засобів (згідно з Інструкцією про облік втрат матеріальних засобів і звітності по них у Збройних Силах України) та в книгу обліку недостач. Підставою для списання втраченої техніки зв'язку і АСУВ з книги обліку втрат матеріальних засобів, а збитку – з книги обліку недостач є інспекторське свідоцтво.

10.5. Інспекторські свідоцтва на списання техніки зв'язку і АСУВ та інших матеріальних засобів видаються у випадках:

втрати з причини стихійних лих або бойових дій;

втрати в результаті пожежі, катастрофи або аварії і за відсутності підстав для притягнення до матеріальної відповідальності посадових та інших осіб;

знищення або приведення у непридатний стан за розпорядженням командування з метою запобігання захопленню їх противником або з метою запобігання і ліквідації інфекційних захворювань;

якщо сума збитків, спричинених втратами матеріальних засобів, перевищує суму, визначену судовими органами до стягнення з винної особи, або перевищує суму нарахування, яке згідно із законом можна накласти на винну особу в адміністративному порядку;

коли збиток, спричинений втратою матеріальних засобів, був допущений під час проведення випробувань або навчань і немає підстав для віднесення суми спричиненого збитку за рахунок винних осіб;

відсутності чиєї-небудь провини в спричиненні шкоди державі;

відмови суду (державного арбітражу) в позові, правильно оформленому і своєчасно пред’явленому відповідачеві, а у випадку незгоди позовника з відмовою після розгляду його скарги вищестоящим органом і затвердження рішення суду (державного арбітражу) про відмову в позові;

коли матеріальні засоби втрачені внаслідок розкрадання або знищені, а винні в цьому особи не встановлені чи переховуються від слідства та суду або їх місцеперебування невідоме через інші причини;

встановлення повної безнадійності стягнення.

10.6. Видача інспекторських свідоцтв здійснюється прямими начальниками за підлеглістю і лише після проведення адміністративного розслідування обставин втрати, з’ясування причини виникнення збитку, його розмір, а за наявності винних осіб - після притягнення їх до передбаченої законом відповідальності.

10.7. Техніка зв'язку і АСУВ, на яку отриманий затверджений акт технічного стану на списання (інспекторське свідоцтво), якщо немає вказівок постачального органу щодо її реалізації (передачі профтехшколам, підприємствам, державним установам тощо) підлягає розбиранню.

Техніка зв'язку і АСУВ, змонтована на рухомих засобах, після списання демонтується, а рухомі засоби реалізуються або списуються в установленому порядку.

10.8. Всі непридатні для використання комплектуючі вироби, агрегати, блоки, вузли, прилади, одержані від розбирання, після виймання з них елементів і деталей, які містять дорогоцінні метали, оприбутковуються як металобрухт і реалізуються в установленому порядку.

Елементи і деталі, які містять дорогоцінні метали, враховуються, зберігаються і здаються до державного фонду в порядку, встановленому відповідними інструкціями.

Зберігати у військовій частині або здавати в металобрухт списану техніку зв'язку і АСУВ у нерозібраному вигляді забороняється.

10.9. Переведення техніки зв'язку і АСУВ з бойової (навчально-бойової) групи в навчальну здійснюється за актами технічного стану.

Порядок оформлення і подання актів для затвердження такий же, як і при списанні техніки.

До актів технічного стану на переведення техніки зв'язку і АСУВ в навчальну формуляри не додаються.

10.10. Переведення рухомої техніки зв'язку і АСУВ у стаціонарний варіант здійснюється аналогічно до переведення в навчальну групу.

Після отримання затвердженого акта технічного стану на переведення в стаціонарний варіант апаратура з рухомого об’єкта демонтується, а транспортна база використовується (реалізується) за вказівкою начальника відповідної служби об’єднання.

Демонтаж апаратури з навчальних рухомих об’єктів зв'язку і АСУВ здійснюється з дозволу постачальних органів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]