Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РТОС нов.учебн..doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

6. Зберігання техніки зв'язку і асув

6.1. Умови і порядок зберігання техніки зв’язку і асув

6.1.1. Зберігання полягає в утриманні техніки зв'язку і АСУВ в установлених місцях із застосуванням засобів і методів захисту від впливу навколишнього середовища.

Залежно від тривалості зберігання може бути короткочасним (тривалістю до одного року) і довгочасним (тривалістю рік і більше).

Організація і порядок зберігання техніки зв'язку і АСУВ визначаються Керівництвом по зберіганню техніки зв'язку і АСУВ в Збройних Силах України.

6.1.2. Залежно від стійкості до впливу навколишнього середовища техніка зв'язку і АСУВ може зберігатися в опалюваних і неопалюваних сховищах (приміщеннях), під накриттями та на відкритих майданчиках.

6.1.3. В опалюваних сховищах повинна зберігатися техніка зв'язку і АСУВ, яка має в своєму складі вироби електронної техніки і електротехніки, ЗІП до неї, радіотехнічну апаратуру, засоби вимірювань, електровакуумні та НВЧ прилади, системи єдиного часу і еталонних частот.

У виняткових випадках допускається розміщення вказаної техніки в неопалюваних сховищах і під накриттями.

6.1.4. В неопалюваних сховищах можуть зберігатися антенні машини, засоби механізації для прокладання ліній зв'язку, польові кабелі зв'язку, різноманітні види проводів, джерела живлення електроенергією (електростанції, електроагрегати, генератори), вироби електронної техніки (за винятком електровакуумних і НВЧ приладів), електротехнічні вироби, двигуни внутрішнього згорання, ізоляційні матеріали, кислотні та лужні акумулятори (сухі і сухозаряджені), лакофарбові матеріали і їх розчинники, кислоти, луги і хімікати.

6.1.5. Під накриттям і на відкритих майданчиках можуть зберігатися антенно-щоглові пристрої, стаціонарні кабелі для підземних і підводних ліній зв'язку, лінійне майно для будівництва постійних повітряних і підземних ліній зв'язку, прокат чорних металів.

6.1.6. Техніка зв'язку і АСУВ зберігається комплектно. Майно, яке возиться на рухомих об'єктах зв'язку і АСУВ, повинне зберігатися разом з ними в одному боксі (сховищі). Машини розташовуються разом зі штатними причепами.

Забороняється зберігати разом з технікою введені в дію акумуляторні батареї і агресивні матеріали.

Учбова техніка повинна розташовуватися на окремих стелажах, у шафах або штабелях, на яких має бути надпис "Учбова".

6.1.7. Техніка зв'язку і АСУВ, що має гриф таємності, має бути розташована в окремих спеціально обладнаних приміщеннях і зберігатися в порядку, встановленому відповідними наказами та інструкціями.

6.1.8. На короткочасному зберіганні утримується техніка зв'язку і АСУВ поточного забезпечення, яка тимчасово не використовується за призначенням. Ця техніка розташовується в парках частини або коморах підрозділів у повному комплекті і постійній готовності до застосування.

Техніка зв'язку і АСУВ, змонтована на засобах рухомості, зберігається в парках частини зі складеними антенами, з укладеним і закріпленим майном, із зачиненими на ключ і опечатаними дверима (люками).

Переносна техніка зв'язку і АСУВ, яка має пакувальні ящики, зберігається в коморах підрозділів у штабелях, а без пакувальних ящиків – на спеціальних стелажах або в шафах.

6.1.9. На тривале зберігання закладається техніка зв'язку і АСУВ тільки першої і другої категорій, повністю укомплектована, справна та яка має запас ресурсу не менше 50% від норми, встановленої до чергового планового ремонту.

Поставлення на тривале зберігання проводиться не пізніше місячного терміну з дня надходження техніки в частину і віддається наказом по частині. Поставлення техніки на тривале зберігання та її освіження оформляються актом.

Тривале зберігання техніки зв'язку і АСУВ організовується за командами окремо від техніки поточного забезпечення таким чином, щоб до неї вилучався доступ сторонніх осіб, а також осіб добового наряду.

6.1.10. Вся техніка зв'язку і АСУВ, яка знаходиться на тривалому зберіганні, має бути законсервована.

Залежно від типу техніки, умов і місць зберігання її консервація здійснюється одним з таких методів:

герметизацією із застосуванням вологопоглиначасилікагелю;

герметизацією із застосуванням інгібіторів корозії та силікагелю або тільки інгібіторів корозії;

нанесенням захисних покриттів;

комбінованими методами із застосуванням вищевказаних методів;

методом динамічного осушення повітря.

На кожен законсервований комплект техніки зв'язку і АСУВ складається картка консервації і технологічна карта розконсервації і підготовки до використання, які зберігаються в поліетиленовому конверті, закріпленому поза герметизованим об'єктом. На однотипну переносну техніку, яка має загальну дату консервації, складається одна картка консервації.

6.1.11. Розконсервація техніки зв'язку і АСУВ проводиться при знятті її з тривалого зберігання, а також для проведення технічного обслуговування і перевірки технічного стану. Розконсервація з іншою метою (для проведення господарських робіт, використання як техніки поточного забезпечення тощо) категорично забороняється.

Зняття з тривалого зберігання техніки зв'язку і АСУВ проводиться на підставі наказу, в якому зазначаються підстава і мета зняття зі зберігання, найменування і заводські номери техніки, строки проведення робіт, сили, засоби та відповідальні особи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]