Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РТОС нов.учебн..doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

11. Контроль і оцінка стану технічного забезпечення зв’язку і асув

11.1. Задачі і форми контролю

11.1.1. Контроль за правильністю обліку, фактичної наявності і стану техніки зв'язку і АСУВ здійснюється посадовими особами військових частин, старшими начальниками і спеціально призначеними комісіями.

Командири і начальники плановий і раптовий контроль здійснюють особисто, через посадових осіб, комісії, внутрішньо-перевірочні комісії, які призначаються для перевірок господарської діяльності об’єднань, з’єднань, частин, складів і служб, а також для проведення інвентаризацій і ревізій.

11.1.2. Основними задачами контролю є:

визначення ступеня готовності техніки зв'язку і АСУВ до використання за призначенням;

оцінка організації технічного забезпечення зв'язку і АСУВ;

своєчасне вжиття заходів щодо усунення виявлених недоліків.

11.1.3. Основними формами контролю є:

періодичні перевірки стану техніки зв'язку і АСУВ посадовими особами згідно з їх функціональними обов’язками;

планові і позапланові перевірки стану техніки зв'язку і АСУВ комісіями;

контроль технічного забезпечення зв'язку і АСУВ при документальних ревізіях, перевірках господарської діяльності і інвентаризаціях;

огляди стану техніки зв'язку і АСУВ посадовими особами.

11.2. Перевірка стану техніки зв'язку і асув посадовими особами

11.2.1. Посадові особи, у віданні яких знаходиться техніка зв'язку і АСУВ поточного забезпечення, періодично перевіряють:

комплектність і зовнішній стан техніки зв'язку і АСУВ;

працездатність техніки зв'язку і АСУВ;

своєчасність і якість проведення технічного обслуговування і ремонту;

наявність і правильність ведення експлуатаційної документації.

11.2.2. Перевірка посадовими особами техніки зв'язку і АСУВ, яка знаходиться на тривалому зберіганні, включає:

визначення зовнішнім оглядом без порушення цілісності пломб і печаток стану і якості консервації;

контроль стану місць зберігання;

визначення вологості в середині герметизованого об’єкту;

оцінку правильності ведення документації в сховищах.

Результати перевірок посадовими особами записуються в журнал перевірки техніки зв'язку і АСУВ, що знаходиться на тривалому зберіганні, доповідаються рапортом безпосередньому командиру (начальнику). У зазначеному журналі ведеться також облік контролю показань індикатора вологості в середині герметизованих об’єктів техніки, яка зберігається.

Результати перевірок стану техніки зв’язку і АСУВ поточного забезпечення посадовою особою доповідаються рапортом безпосередньому командиру (начальнику) і записуються у апаратному (технічному, машинному) журналі станції (апаратної) із зазначенням виявлених недоліків і термінів їх усунення. Рапорти з рішенням командира щодо них зберігаються протягом року.

11.3. Перевірка стану технічного забезпечення зв'язку і асув комісіями

11.3.1. Перевірка і оцінка стану техніки зв'язку і АСУВ здійснюються при інспектуванні військ, контрольних і підсумкових перевірках комісіями фахівців по групах засобів зв'язку і автоматизації за участю представників служб та інших родів військ відповідно до вимог керівних документів щодо перевірки і оцінки озброєння і військової техніки.

11.3.2. Кількість підрозділів і частин зв'язку, які перевіряються, визначається програмою інспектування (перевірки).

Техніка зв'язку і АСУВ може перевірятися під час несення бойового чергування, дії військ за сигналами бойової готовності, на навчаннях, тактико-спеціальних заняттях, у парках, на базах (складах).

У ході контрольних і підсумкових перевірок з’єднань, частин і підрозділів зв'язку у дні, призначені для перевірки стану техніки зв'язку і АСУВ, перевірка інших дисциплін бойової підготовки не планується.

11.3.3. У визначений комісією час для перевірки техніки зв'язку і АСУВ командир з’єднання (частини, підрозділу) вишиковує особовий склад у парку (в інших місцях перевірки), доповідає тому, хто інспектує (перевіряє), про готовність до перевірки і подає довідку-доповідь встановленої форми.

11.3.4. Техніка зв'язку і АСУВ надається для перевірки особисто командирами підрозділів. Перевірка проводиться за участю екіпажів (обслуг, водіїв та інших осіб), за якими закріплена техніка зв'язку і АСУВ. При виявленні несправностей і недоліків у зразку, який перевіряється, особовим складом екіпажу (обслуги) і командиром підрозділу негайно вживає заходів для їх усунення.

У разі відсутності штатних екіпажів (обслуг, водіїв) створюються групи особового складу з’єднань (частин), які перевіряються, для забезпечення виконання необхідних при перевірці техніки зв'язку і АСУВ робіт і операцій.

11.3.5. При визначенні стану технічного забезпечення зв'язку і АСУВ з’єднання (частини) перевіряються:

забезпеченість технікою зв'язку і АСУВ;

технічний стан техніки зв'язку і АСУВ;

організація експлуатації техніки зв'язку і АСУВ;

організація ремонту техніки зв'язку і АСУВ та стан ремонтних підрозділів;

стан парків та внутрішньої служби в них;

стан метрологічного забезпечення техніки зв'язку і АСУВ;

стан запасів військово-технічного майна.

11.3.6. Забезпеченість технікою зв'язку і АСУВ з’єднань і частин перевіряється за обліковими даними та її фактичною наявністю. При цьому встановлюється відповідність розстановки техніки штатному призначенню, її якісна характеристика, час знаходження в експлуатації, ресурс до чергового ремонту. Забезпеченість технікою зв'язку і АСУВ оцінюється згідно з вимогами наказів Міністра оборони України і директив начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

11.3.7. Технічний стан техніки зв'язку і АСУВ, стан парків і внутрішньої служби в них оцінюється на “відмінно”, “добре”, “задовільно” і “незадовільно”. Організація експлуатації, ремонту, стан ремонтних частин (підрозділів), стан метрологічного забезпечення і запасів військово-технічного майна оцінюється на “задовільно” і “незадовільно”.

11.3.8. При виведенні за підсумками перевірки загальної оцінки стану технічного забезпечення зв'язку і АСУВ з’єднанню, частині, підрозділу оцінка технічного стану є визначальною.

Стан технічного забезпечення зв'язку і АСУВ з’єднання, частини, підрозділу не може бути оцінено вище, ніж оцінено технічний стан.

Загальна оцінка за стан технічного забезпечення зв'язку і АСУВ знижується на один бал при незадовільній оцінці хоча б одного з інших розділів перевірки.

11.3.9. Результати перевірки оформляються актом, який підписується усіма членами комісії, яка проводила перевірку. По закінченні перевірки з’єднання (частини, підрозділу) проводяться загальний розбір і окремі розбори з офіцерами технічних служб.

За підсумками перевірки подається доповідь начальнику, за планом якого проводилася перевірка стану технічного забезпечення зв'язку і АСУВ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]