Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РТОС нов.учебн..doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
236.03 Кб
Скачать

5.3. Планування ремонту.

5.3.1. Терміни проведення планових середнього і капітального ремонтів техніки зв'язку і АСУВ визначаються у перспективних і річних планах експлуатації і ремонту озброєння і військової техніки, які розробляються в з’єднанні (частині), а також в постачальних органах, які організують плановий ремонт цієї техніки.

5.3.2. Для комплексних зразків техніки зв'язку і АСУВ терміни планових ремонтів встановлюються згідно з потребами основної складової частини, і ремонт її проводиться ремонтними органами зв'язку. Ремонт засобів рухомості, агрегатів електроживлення та інших складових частин здійснюється на спеціалізованих ремонтних підприємствах їх замовників і планується в обсязі, який забезпечує відновлення ресурсу до чергового планового ремонту основної складової частини.

5.3.3. При розробці перспективних і річних планів повинен забезпечуватися ступінчастий послідовний вихід в ремонт техніки зв'язку АСУВ і ЕОТ, який суттєво не впливає на боєготовність і боєздатність частини (з’єднання).

5.4. Порядок здачі техніки зв'язку I асув в ремонтні органи і одержання її з ремонту.

5.4.1. Здача техніки зв'язку і АСУВ у плановий ремонт здійснюється після її огляду і затвердження командиром з’єднання (частини) складених комісією актів технічного стану.

Підставою для відправлення військовою частиною техніки зв'язку і АСУВ до ремонтних органів є наряд, виданий відповідним постачальним органом. Відправлення має бути проведене за номенклатурою і в строки, зазначені в наряді.

5.4.2. Наряди на ремонт техніки зв'язку і АСУВ видаються в суворій відповідності до плану експлуатації і ремонту. Понадпланове відправлення в ремонт може проводитися лише з дозволу відповідного постачального органу.

5.4.3. Право видачі нарядів на ремонт техніки зв'язку і АСУВ надається постачальним органам (службовим особам) за рішенням начальників вищестоящих постачальних органів. Перелік цих органів і службових осіб доводиться до відповідних ремонтних органів.

5.4.4. Техніка зв'язку і АСУВ, як правило, направляється в ремонтні органи з поверненням до військової частини і з обліку частини не знімається. Техніка направляється в комплекті, який забезпечує всі види робіт, передбачені інструкцією з експлуатації. Засоби рухомості мають бути технічно справні, підготовлені до експлуатації відповідно до пори року і забезпечувати переміщення техніки зв’язку і АСУВ своїм ходом. У бензобаках має бути не менше 1/4 заправки пального.

З комплекту техніки зв'язку і АСУВ у частині залишається таке майно:

одиночний комплект ЗІП-О;

спеціальний інструмент, запасні колеса засобів рухомості і шанцевий інструмент;

переносні засоби вимірювання, годинники і секундоміри;

телефонні апарати, друкарські й обчислювальні машинки;

паяльні лампи, пилососи, тара для електроліту, води, мастила й пального;

прилади хімічної і радіаційної розвідки, дегазації і дезактивації.

5.4.5. Відправлення техніки зв'язку і АСУВ у ремонт без повернення до військової частини проводиться тільки за письмовим розпорядженням постачального органу. У цьому випадку в наряді на ремонт вказується номер і дата розпорядження про відправлення у знеособлений ремонт і робиться запис: “Без повернення до частини”.

При відправленні в ремонт без повернення до частини техніка зв'язку і АСУВ має бути повністю укомплектована згідно з відомістю промислового комплекту. Засоби рухомості (автомобілі, бронетранспортери, причепи) техніки зв'язку і АСУВ повинні бути технічно справні, підготовлені до експлуатації відповідно до пори року, забезпечувати переміщення своїм ходом і мати все належне обладнання, приладдя, інструмент, запасні частини і документи.

На підставі розпорядження про відправлення в ремонт без повернення і акта ремонтного органу про прийняття в ремонт техніка зв'язку і АСУВ знімається з обліку військової частини. Порядок її подальшого використання після ремонту визначається розпорядженням начальника постачального органу.

5.4.6. Відремонтовану техніку зв’язку і АСУВ ремонтний орган здає через представника військової частини або повертає шляхом безпосереднього відправлення до військової частини згідно з нарядом, за яким вона була прийнята.

Для здачі відремонтованої техніки, яка підлягає прийманню представниками частин, ремонтний орган направляє повідомлення про їх виклик. Копія повідомлення направляється постачальному органу, який видав наряд на ремонт.

Військова частина зобов'язана відрядити до ремонтного органу свого представника в терміни, зазначені в повідомленні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]