Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Изобразительное искусство. Программа для поступ...doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
81.41 Кб
Скачать

Критерії оцінювання

5 «Відмінно» - абітурієнт володіє теоретичними знаннями з педагогіки та методики викладання образотворчого мистецтва і художньої праці в школі. Він здатний систематизувати, узагальнювати зміст матеріалу з дисциплін; усвідомлено сприймати і відображати зорові образи, використовувати асоціативні зв'язки між видами художньої діяльності. Абітурієнт користується образною мовою в міркуваннях про жанри образотворчого мистецтва. Має достатньо високий рівень художнього мислення; самостійно використовує отримані художні уміння, навички і власні здібності в творчих розробках. Володіє професійними якостями вчителя образотворчого мистецтва.

Абітурієнт демонструє творчий підхід до розробки етапів роботи над малюнком або виробом. Послідовність виконання супроводжує поясненнями з використанням спеціальної художньої термінології.

4 «Добре» - абітурієнт демонструє глибоке засвоєння тематичного матеріалу з педагогіки та методики викладання в загальноосвітній школі, але допускає несуттєві помилок у використанні спеціальної художньої термінології; володіє аналітичними здібностями і уявою при створенні художнього образу в композиції. Абітурієнт володіє навичками графічного зображення. Пояснення послідовності малювання впевненні, але несуттєві, без чіткого виділення етапів. Грамотно враховує закономірності побудови композиції в роботі над ескізами.

3 «Задовільно» - абітурієнт володіє навичками і уміннями, які дають можливість аналізувати і відображати окремі художні образи, сприймати і абстрактно мислити. Теоретичний матеріал з педагогіки та методики викладання в загальноосвітній школі висловлює не конкретно, не підкріплюючи прикладами з практики і досвіду роботи педагогів-новаторів. Абітурієнт володіє педагогічним показом, але недостатньо точно використовує спеціальні художні терміни. При створенні композиції демонструє упевненість і знання деяких категорій композиційної побудови.

2 «Незадовільно» - абітурієнт демонструє низький рівень знань педагогіки і методики викладання образотворчого мистецтва в школі. Володіє незначною частиною спеціальної термінології, знає зміст програми. Абітурієнт уміє малювати на дошці, але пояснення нечіткі; при розробці ескізів демонструє навички роботи художніми матеріалами, але композиційне рішення недоцільне.

7