Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Психол_стресса_Сз_Пз_СР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
169.98 Кб
Скачать

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ЗАГАЛЬНОЇ ПСИХОЛОГІЇ

Психологія стресу

ПЛАНИ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

для студентів факультету «Психології»

Дніпропетровськ

2009

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

„Затверджую”

Перший проректор

Г.М. Богуславський

„_____”__________2009р.

ПЛАНИ

ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

Дисципліна Психологія стресу

Спеціальність 8.040101 “Психологія”___

Освітньо-професійний

рівень магістр____________

Форма навчання денна_____________

Плани практичних занять та самостійної роботи з дисципліни «Психологія стресу» / Укладач: доктор медичних наук, ст. науковий співробітник Охромій Г.В. – Дніпропетровський гуманітарний університет, 2009. – 15 с.

Рецензенти:

Деркач Л.М. - доктор психологічних наук, професор (Дніпропетровський гуманітарний університет)

Шевяков О.В. – кандидат психологічних наук, доцент (Дніпропетровський гуманітарний університет)

Методичні поради до практичних занять та самостійної роботи

Практичні заняття з курсу «Психологія стресу» у навчальному процесі проводяться з метою поглибленого вивчення дисципліни та опанування навичок практичної роботи психолога з діагностики стресових станів та тренінгових вправ з нейтралізації стресу та його негативних наслідків. На початку навчального заняття викладач організовує обговорення студентами питань програмного матеріалу, методик оцінки та самооцінки стресових станів та адаптивних індивідуально-психологічних властивостей особистості. Окремі заняття можуть проходити як антистресові тренінги або складання програм антистресового стилю життя.

Основою ефективної роботи на практичних заняттях є вивчення лекційного матеріалу та самостійна робота студентів з вивчення, конспектування навчальної, наукової літератури курсу, обговорення її в аудиторії та практичної перевірки.

Самостійну роботу з підготовки до практичних занять варто починати з вивчення тексту лекції, потім прочитати й законспектувати відповідний матеріал підручника та інших джерел. Читати треба уважно, всебічно та критично аналізуючи прочитане. Зустрівши нове, незрозуміле слово, вираз, обов'язково необхідно з'ясувати його зміст. Не зробивши цього студент ризикує сприймати неправильно значення слова, виразу або всього тексту. Тут варто скористатися словниками чи іншими допоміжними джерелами. Перелік рекомендованої літератури не є вичерпаним. Студенти мусять використовувати інші джерела і особливо періодичні видання, особливо при виконанні індивідуальних завдань реферативного або творчого напряму.

Опанування положень курсу передбачає не тільки міцне засвоєння визначень тих чи інших категорій, характерних рис та ознак, але й розуміння різних точок зору щодо понять, процесів та явищ, що вивчаються і, головне, усвідомлення практичного значення набутих знань з дисципліни.

Активність студента на практичних заняттях, участь в обговоренні, рівень засвоєння методів управління стресом та його профілактики враховується викладачем при вирішенні питання про допуск до іспитів на основі оцінок та поточної атестації. Це стосується і тих тем, які вивчалися студентами самостійно. Основні питання тем вносяться до реєстру залікових питань.