Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NAVChAL_NIJ_POSIBNIK_LEKTsIYi.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.33 Mб
Скачать

Тема 2 Облік грошових коштів

Облік грошових коштів. Облік і контроль касових операцій. Облік коштів на рахунках у банках. Фонд дрібних сум: створення та використання (МСФЗ).

“Положення про ведення касових операцій в національній валюті України“, затверджено постановою Правління НБУ від 15.12.2004 р №637

“Інструкція про безготівкові розрахунки в національній валюті України”, затверджено постановою Правління НБУ від 21.01. 2004 р. № 22.

Тема 3 Облік дебіторської заборгованості

Дебіторська заборгованість: класифікація та оцінка. Облік рахунків до одержання та пов`язаних операцій по розрахунках з клієнтами (дебіторами). Методи розрахунку та облік резерву сумнівної дебіторської заборгованості. Пряме списання сумнівних боргів. Векселі до одержання та їх облік. Облік розрахунків з підзвітними особами. МСФЗ 1 “Подання фінансових звітів”. “Положення про операції банків з векселями” затверджено постановою Правління НБУ від 28.05.99.р. №258. ПСБО 10 “Дебіторська заборгованість” затверджено наказом МФУ від 08.10.99 р. №237.

Тема 4 Облік основних засобів

Визначення та класифікація необоротних активів. Основні засоби, їх класифікація та оцінка. Методи нарахування та облік амортизації основних засобів.

Облік надходження та вибуття основних засобів. Переоцінка основних засобів. Інвентаризація.

Облік інших необоротних матеріальних активів.

Розкриття інформації про основні засоби в примітках до фінансової звітності.

МСФЗ 4 “Облік амортизації”, МСФЗ 16 “Основні засоби”, МСФЗ 36 “Зменшення корисності активів”.

П(С)БО 7 “Основні засоби”, затверджено наказом МФУ від 27.04.2000 р. №92, ПСБО 28 "Зменшення корисності активів", затверджено наказом МФУ від 24.12.2004 р. № 817.

Тема 5 Облік нематеріальних активів

Нематеріальні активи, їх класифікація та оцінка. Амортизація нематеріальних активів. Облік надходження та вибуття активів. Переоцінка нематеріальних активів. Інвентаризація.

Розкриття інформації про нематеріальні активи в примітках до фінансової звітності.

МСФЗ 38 “Нематеріальні активи”.

ПСБО 8 ”Нематеріальні активи” затверджено наказом МФУ від 18.10.99 р. № 242.

Тема 6 Облік виробничих запасів

Запаси. Визначення і класифікація запасів. Системи обліку запасів. Оцінка виробничих запасів на дату балансу. Документальне оформлення руху виробничих запасів Методи оцінки витрачених запасів та залишків на складі: FIFO, середньозваженої собівартості, ідентифікації та ін. Вплив методів оцінки запасів на величину фінансових результатів. Особливості обліку малоцінних і швидкозношуваних предметів. Інвентаризація виробничих запасів.

Розкриття інформації про виробничі запаси у фінансовій звітності.

МСФЗ 2 “Запаси”.

ПСБО 9 “Запаси” затверджено наказом МФУ від 20.10.99 р. №246.

Тема 7 Облік фінансових інвестицій

Короткострокові (поточні) фінансові інвестиції: склад, оцінка, облік придбання, реалізації доходів по поточних фінансових інвестиціях. Оцінка та відображення поточних фінансових інвестицій в балансі. Розкриття інформації про фінансові інвестиції у фінансовій звітності. ПСБО 12 “Фінансові інвестиції», затверджено наказом МФУ від 26.04.2000 р. №91.

Довгострокові інвестиції.

Облік довгострокових інвестицій в капітальні цінні папери. Методи оцінки. Оцінка за собівартістю. Метод участі в капіталі.

Довгострокові інвестиції в боргові цінні папери. Облігації, придбані за номіналом, зі знижкою, вище номіналу. Амортизація дійсного відсотка по інвестиціях.

МСФЗ 32 “Фінансові інструменти: розкриття та подання”.

ПСБО 12 “Фінансові інвестиції”, затверджено наказом МФУ від 26.04.2000 р. № 91.

Облік довгострокових інвестицій в капітальні цінні папери. Методи оцінки. Оцінка за собівартістю. Метод участі в капіталі.

Довгострокові інвестиції в боргові цінні папери. Облігації, придбані за номіналом, зі знижкою, вище номіналу. Амортизація дійсного відсотка по інвестиціях.

Розкриття інформації про фінансові інвестиції у фінансовій звітності.

МСФЗ 32 “Фінансові інструменти: розкриття та подання”.

ПСБО 12 “Фінансові інвестиції”, затверджено наказом МФУ від 26.04.2000 р. № 91.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]