Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mni.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
65.05 Кб
Скачать

1. Загальна характеристика поглибленого курсу інформатики. Особливості вивчення основ алгоритмізації та програмування.

Вивчення розділу розпочинається у 8 кл. Матеріал основної школи передбачає ознайомлення із правилами створення програм деякою мовою програмування. Автори програми найкращою базовою платформою для вивчення лінії вважають мову Pascal, проте мова програмування розглядається лише як інструмент для реалізації розроблених алгоритмів. Тому остаточний вибір мови віддається на розсуд учителя.

З 10 класу в рамках змістовної лінії учні ознайомлюються з методами складання алгоритмів та їх аналізу:

1) техніка програмування;

2) основи теорії графів;

3) динамічне програмування;

4) обчислювальна геометрія;

5) комбінаторика.

В 11 класі передбачено виконання учнями проектних робіт, яким передує ознайомлення з об’єктна-орієнтованими середовищами програмування.

Мета навчання основ алгоритмізації – навчити основних способів організації операцій і даних, а також застосувань базових алгоритмічних структур при складанні описів алгоритмів розв’язування різних задач. Необхідно навчити учнів основних способів організації дій в алгоритмах, основних способів організації даних, застосування алгоритмічних конструкцій при складанні алгоритмів розв’язування різних класів задач

3. Особливості вивчення ікт в поглибленому курсі інформатики. Особливості організації занять.

Курс передбачає поглиблення і розширення ознайомлення з апаратним та програмним забезпеченням. Наприклад, вивчається робота з такими сучасними програмними засобами для роботи з мультимедійними можливостями Windows Media, Windows Move Maker (9 клас).

Розділ Технології обробки числової інформації, що базується на вивченні Microsoft Excel передбачає знайомство учнів з практичним використанням табличного процесора для розв’язування задач математичного та фізичного змісту, виконання завдань, що базуються на елементах математичної статистики, кореляційного та регресійного аналізу.

Ознайомлення з технологіями офісного програмування VBA (Visual Basic Application) дає можливість повніше використовувати сучасні досягнення ІКТ. Досить глибоко вивчаються особливості роботи як в растровому, так і у векторному графічному редакторах. Також досить ґрунтовно вивчаються питання використання можливостей Internet, розробка проектів власних сайтів за допомогою HTML і Java Script.

Особливістю організації занять є чітке розрізнення практичних і лабораторних робіт, які передбачено, як форми звітності учнів за набуті знання.

Практичну роботу учні можуть виконувати як індивідуально, так і в групах. При цьому передбачено реалізацію конкретного однакового для всіх учнів завдання протягом нетривалого часу на уроці, що призначене для поточного закріплення нового матеріалу, вироблення практичних навичок.

Лабораторні роботи рекомендуються до виконання учнями самостійно, за індивідуальними завданнями і передбачають ведення дослідження, включаючи аналіз, тестування результатів, порівняння результатів інших методів. Результатом виконання лабораторної роботи є її захист у викладача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]