Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mni.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
65.05 Кб
Скачать

16. Конкурс “Intel-еко Україна”

Міжнародна виставка науки та інженерії (ISEF) була створена у 1950 для представлення учнівських робіт. Цей захід здобував з роками все більшої і більшої популярності і виходів на нові рівні. Сьогодні це міжнародний захід, що має величезний авторитет у наукових колах всього світу.

Щорічно Intel ISEF збирає понад 10 000 людей, серед яких півтори тисячі найкращих молодих вчених-фіналістів із різних країн світу, а також їхні вчителі, наукові керівники, вчені, що представляють команду журі, і гості. Протягом тижня фіналісти розповідають про виконану роботу, результати власних спостережень та досліджень. А для заохочення найкращих серед найкращих пердбачено призовий фонд, що складає більше 4 міліонів долларів США, які можна отримати як іменні гранти на навчання, стипедії та премії, а також у вигляді призів.

Оцінювання відбувається як офіційними членами журі, так і представниками різноманітних компаній, що оголошують результати під час «Спеціального нагородження».

Цей захід охоплює величезну сферу сучасної науки – 18 категорій, що включають математичні, природничі та прикладні науки. Проекти можуть бути представлені учнями 9 – 12 класів загальноосвітніх шкіл.

Україна вперше виступила повноправною країною-учасницею Intel ISEF з 2004 р., після афіліації національного конкурсу під назвою Intel-ЕкоУкраїна. Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (НЕНЦ) Міністерства освіти і науки України у 2004-2007 рр. виступав у ролі установи-організатора конкурсу Intel в Україні, як позашкільна установа, що проводить навчально-виховну, методичну і науково-дослідну роботу в області біологічної, екологічної, аграрної освіти учнівської молоді.

14. Міжнародний конкурс informatrix.

З 2009 р. Україна виступає повноправною країною-учасницею Міжнар. конкурсу INFOMATRIX. Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (НЕНЦ) Міністерства освіти і науки України спільно з Головним управлінням освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації з 2009 р. проводять національний етап конкурсу в Україні. INFOMATRIX – це міжнародний конкурс комп’ютерних проектів.

Учасники змагаються за 5 категоріями:

1) комп’ютерне мистецтво

2) апаратне управління

3) робототехніка

4) програмування

5) цифровий уміст

Нац. етап конкурсу проходить у три етапи: І етап ‑ заочний конкурс тез наукових досліджень, II етап ‑ персональний постерний захист проектів. За підсумками нац. етапу по три кращих авторських проектів у кожній категорії (інд. або командні роботи) отримують право представляти Україну у фіналі Міжнародного конкурсу INFOMATRIX. До участі в Конкурсі запрошуються учні ЗОШ, професійно-технічних і позашкільних навч. закладів віком від 15 до 18 р. включно (9-11 кл.) ‑ учасники конкурсів «Екософт», «В об’єктиві натураліста», «Intel Еко –Україна».

Робочою мовою Конкурсу є англійська. Наукове шахрайство (плагіат, підроблення, використання чи презентування чужих досліджень, недостовірність результатів тощо) або негідна поведінка щодо інших учасників неприпустимі на будь-якому етапі Конкурсу.

Критерії оцінювання:

‑ наскільки якісно задокументована функціональність та технічна основа проекту.

‑ оригінальність/креативність.

‑ усна презентація (тільки у фіналі).

‑ дизайн стенду (презентабельність). Додаткові бали за культурний обмін. Інформація про вашу країну та культуру.

‑ рівень технічних навичок, які були застосовані при підготовці проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]