Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Докази в господарському процесі.

Поняття доказування. Предмет і межі доказування. Факти, які не потребують доказування.

Поняття і види доказів. Обов’язок доказування та подання доказів. Належність і допустимість доказів. Письмові та речові докази.

Порядок витребування і представлення письмових та речових доказів. Огляд і дослідження письмових і речових доказів у місці їхнього знаходження. Пояснення представників сторін та інших осіб, які беруть участь у судовому процесі. Експертиза. Проведення експертизи. Права та обов’язки експерта. Висновок судового експерта.

Забезпечення доказів.

Оцінка доказів господарським судом.

Процесуальні строки.

Поняття і види процесуальних строків. Строки, встановлені законом. Строки, визначені господарським судом. Обчислення процесуальних строків. Зупинення процесуальних строків. Відновлення та продовження процесуальних строків. Наслідки пропуску процесуального строку.

Судові витрати.

Поняття і види судових витрат. Державне мито, його сплата. Звільнення від сплати державного мита. Повернення державного мита. Витрати, пов’язані з інформаційно-технічним забезпеченням судового процесу. Виплати сум, що належать експертам і перекладачам. Роподіл між сторонами господарських витрат. Судові штрафи.

Порушення справи в господарському судi .

Позовна форма захисту права в господарському судi. Поняття та елементи позову. Право на позов. Форма i змiст позовної заяви. Цiна позову. Надсилання копії позовної заяви i доданих до неї документiв. Документи, що додаються до позовної заяви. Об'єднання позовних вимог. Вiдзив на позовну заяву. Подача зустрiчного позову. Пiдстави забезпечення позову. Способи забезпечення позову.

Прийняття позовноiї заяви. Вiдмова в прийняттi позовної заяви. Повернення позовної заяви. Виправлення недолiкiв позовної заяви.

Вирiшення господарських спорiв в засiданнi господарського суду.

Строки розгляду справ. Етапи судового засiдання. Порядок ведення засiдання. Розгляд справ без участi cторін та їx представникiв i при не поданнi вiдзиву на позовну заяву та витребуваних суддею матерiалiв. Порядок прийняття рiшення. Вiдкладення розгляду справи, перерва в засiданнi. Вiдмова позивача вiд позову, зменшення або збiльшення розмiру позовних вимог, визнання позову вiдповiдачем, мирова угода. Зупинення провадження у справi та його поновлення. Припинення провадження у справi. Залишення позову без розгляду.

Протокол судового засiдання.

Поняття i види судових актів господарських судiв. Змiст рiшення.

Оголошення рiшень. Законна сила рiшення господарського суду. Розсилання рiшень i ухвал. Додаткове рiшення. Змiст ухвали. Види ухвали. Роз'яснення та виправлення рiшення й ухвали. Постанова: види i змiст.

Порядок апеляцiйного оскарження рiшень та ухвал господарського суду

Сутність i значення апеляцiйного оскарження. Право на звернення з апеляцiйною скаргою на рiшення господарського суду. Господарськi суди, в повноваження яких входить перевiрка законностi та обrpунтованостi рiшень в апеляцiйнiй iнстанцiї. Строк, порядок подання, форма i змiст апеляційної скарги. Порушення процесу перегляду судових рiшень в апеляцiйному порядку. Вiдзив на апеляцiйну скаргу. Повернення апеляційної скарги. Розгляд справи в апеляцiйнiй iнстанцiї. Вiдмова вiд апеляційної скарги. Повноваження апеляцiйної iнстанцiї. Постанова апеляцiйної iнстанцiї.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]