Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Попередній розгляд справи суддею

Поняття і значення стадії попереднього розгляду справи суддею. Питання, які з’ясовуються суддею на попередньому розгляді справи. Порядок попереднього розгляду справи.

13

Рішення, які вправі прийняти суддя за результатами попереднього розгляду. Питання, які підлягають вирішенню суддею в зв’язку з підготовкою справи до судового розгляду. Дії судді щодо підготовки справи до розгляду у судовому засіданні. Вручення підсудному копії обвинувального висновку. Забезпечення права на ознайомлення з матеріалами справи.

Особливості попереднього розгляду в справах приватного обвинувачення.

Загальні положення судового розгляду

Суть і завдання стадії судового розгляду. Загальні положення судового розгляду. Реалізація принципів кримінального процесу в судовому розгляді. Безпосередність, усність судового розгляду і незмінність складу суду. Безперервність судового розгляду справи. Рівність прав сторін у судовому розгляді. Змагальність судочинства.

Повноваження головуючого в судовому засіданні. Розгляд справ розширеною колегією суддів (відмінність від суду присяжних).

Розпорядок судового розгляду справи. Заходи, які застосовуються до порушників порядку судового засідання.

Ухвали суду і постанови судді. Порядок винесення постанов (ухвал) суду у судовому засіданні. Оголошення постанов (ухвал) суду.

Протокол судового засідання. Його зміст та значення. Фіксування судового розгляду технічними засобами.

Учасники судового розгляду: підсудний, захисник, прокурор, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, інші особи, їх права та обов’язки в стадії судового розгляду кримінальної справи. Наслідки неявки учасника процесу в судове засідання.

Загальні правила встановлення меж судового розгляду справи. Процесуальні акти, якими визначаються межі судового розгляду справи. Вирішення питання про нове обвинувачення. Зміна обвинувачення в суді. Вирішення питання про притягнення до кримінальної відповідальності іншої особи.

Підстави і порядок відкладення судового розгляду і зупинення розгляду кримінальної справи. Скерування кримінальної справи судом для проведення додаткового розслідування. Закриття кримінальної справи в судовому засіданні.

Порядок судового розгляду

Основні частини судового засідання. Підготовча частина судового засідання. Відкриття судового засідання. Питання, які вирішуються в підготовчій частині, та послідовність їх вирішення. Перевірка явки в суд і роз’яснення прав та обов’язків учасникам судового засідання. Заявлення і розв’язання клопотань.

Судове слідство: поняття та завдання. Самостійність судового слідства як діяльності щодо дослідження обставин справи. Судові дії, які проводяться на етапі судового слідства. Використання науково-технічних засобів у судовому слідстві. Участь спеціаліста в судовому слідстві.

Початок судового слідства. Визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку (черговості) їх дослідження.

Дослідження доказів у судовому засіданні. Допит підсудного. Допит свідків і потерпілих. Особливості допиту неповнолітніх свідків і потерпілих.

Проведення експертизи в суді. Підстави і порядок призначення експертизи. Висновок експерта. Допит експерта. Проведення додаткової та повторної експертизи. Проведення оглядів: речових доказів, документів, місця події. Оголошення протоколів і документів у судовому засіданні. Судові доручення. Дослідження результатів його виконання. Закінчення судового слідства.

Судові дебати: поняття і значення. Особи, які беруть участь у судових дебатах. Послідовність виступів учасників судових дебатів та їх промови. Право на репліки. Можливість судових дебатів після допиту підсудного. Останнє слово підсудного.

Підстави і порядок відновлення судового слідства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]