Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Особливості провадження в справах про застосування примусових заходів медичного характеру

Мета та підстави застосування примусових заходів медичного характеру. Види примусових заходів медичного характеру.

Провадження досудового слідства в справах осіб, які вчинили суспільне небезпечне діяння в стані неосудності або злочин у стані обмеженої осудності, а також осіб, які захворіли після вчинення злочину на психічну хворобу. Особи, до яких можуть застосовуватися примусові заходи медичного характеру. Предмет доказування у даній категорії справ. Визначення психічного стану особи для встановлення підстав до застосування примусових заходів медичного характеру.

Закінчення досудового слідства у справах про діяння осіб, визнаних психічно хворими. Постанові про направлення справи до суду для вирішення питання про застосування примусових заходів медичного характеру. Зміст і форма постанови. Дії прокурора у справах неосудних або обмежено осудних осіб.

Судовий розгляд справ про застосування, скасування або зміну примусових заходів медичного характеру. Підготовчі дії суду у справах про застосування примусових заходів медичного характеру. Питання, які вирішуються судом у справах про застосування примусових заходів медичного характеру. Рішення, які вправі прийняти суд у справах про застосування примусових заходів медичного характеру: зміст і форма..

Порядок розгляду і вирішення справи про скасування або зміну примусових заходів медичного характеру. Відновлення кримінальної справи щодо особи, до якої були застосовані примусові заходи медичного характеру. Оскарження рішення суду.

Протокольна форма досудової підготовки матеріалів (прискорене провадження в кримінальній справі)

Поняття, суть і значення протокольної форми досудової підготовки матеріалів як особливої форми провадження у кримінальних справах. Справи, в яких провадження відбувається в порядку протокольної форми досудової підготовки матеріалів.

Процедура встановлення обставин вчинення злочину за протокольною формою досудової підготовки матеріалів. Процесуальні дії органів дізнання щодо збирання доказів при здійсненні досудової підготовки матеріалів у протокольній формі. Протокол про обставини вчиненого злочину: зміст, форма. Додатки до протоколу. Направлення протоколу з матеріалами прокуророві. Дії прокурора з перевірки матеріалів про злочини, до яких застосовується протокольна форма досудової підготовки матеріалів.

Розгляд і вирішення справи в суді. Випадки провадження досудового слідства в справах про злочини, для яких передбачена протокольна форма досудової підготовки матеріалів.

Видача особи (екстрадиція)

Видача особи (екстрадиція). Екстрадиційна перевірка. Екстрадиційний арешт. Тимчасовий арешт. Тимчасова перевірка. Загальні умови екстрадиції. Центральні органи щодо видачі особи (екстрадиції).

Порядок підготовки документів та направлення запитів. Особливості затримання особи, що вчинила злочин за межами України. Порядок проведення тимчасового арешту. Порядок проведення екстрадиційного арешту. Проведення екстрадиційної перевірки. Відмова у видачі особи (екстрадиції).

Порядок оскарження рішення про видачу особи (екстрадицію). Відстрочка передачі. Фактична передача особи.

15

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]