Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Виконавче провадження.

Поняття та значення виконавчого провадження. Джерела виконавчого законодавства. Учасники виконавчого провадження. Органи примусового виконання судових рішень. Повноваження суду у виконавчому провадженні. Особи, які беруть участь у виконавчому провадженні, їх права та обов’язки. Правовий статус осіб, які сприяють здійсненню виконавчих дій. Виконавчі документи. Порядок видачі виконавчих листів. Видача дубліката виконавського листа або судового наказу. Строки пред'явлення виконавчого документа до виконання. Поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Загальні правила виконавчого провадження. Відкриття виконавчого провадження. Відкладення виконавчих дій. Зупинення, припинення, закінчення виконавчого провадження. Повернення виконавчого документа. Роз'яснення виконавчого документа. Відстрочка і розстрочка виконання судових актів, зміни способу і порядку їх виконання. Поворот виконання. Загальний порядок звернення стягнення на майно боржника. Майно фізичних осіб, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами. Звернення стягнення на заробітну плату та інші види доходів боржника. Виконання рішень у немайнових спорах. Судовий контроль за виконанням судових рішень.

Визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні. Провадження у справах за участю іноземних осіб.

Умови визнання та виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню. Строки пред'явлення рішення іноземного суду до примусового виконання. Суди, що розглядають справи про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду: зміст, порядок подання. Розгляд клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Підстави для відмови у задоволенні клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Звернення до примусового виконання рішення іноземного суду. Умови визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню. Порядок подання клопотання про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню. Розгляд клопотання про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню. Процесуальні права та обов'язки іноземних осіб, осіб без громадянства, їх процесуальна правоздатність і дієздатність. Процесуальна правоздатність іноземних юридичних осіб та міжнародних організацій. Позови до іноземних держав та міжнародних організацій. Дипломатичний (судовий) імунітет. Підсудність судам України цивільних справ у спорах, в яких беруть участь іноземці, а також у спорах, в яких хоча б одна із сторін, які беруть участь у спорі, проживає за кордоном. Виконання судових доручень іноземних судів і звернення судів України з дорученнями до іноземних судів.

Розгляд цивільних спорів третейськими судами.

Значення третейського вирішення цивільно-правових спорів. Правове регулювання третейського судочинства. Третейський суд: поняття, види та порядок утворення. Формування третейського суду. Зміст третейської угоди. Порядок розгляду спорів у третейському суді. Рішення третейського суду. Виконання рішення третейського суду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]