Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Притягнення особи як обвинуваченого

Суть та значення процесуальної дії притягнення як обвинуваченого. Підстави притягнення як обвинуваченого. Оцінка слідчим достатності доказів для притягнення особи як обвинуваченого.

Процесуальний порядок притягнення як обвинуваченого. Структура та зміст постанови про притягнення особи як обвинуваченого. Особливий порядок притягнення як обвинуваченого окремих категорій громадян.

Інші процесуальні дії, безпосередньо пов’язані з притягненням особи як обвинуваченого. Забезпечення явки обвинуваченого. Розшук обвинуваченого. Порядок пред’явлення обвинувачення. Роз’яснення обвинуваченому його прав. Участь захисника з моменту пред’явлення обвинувачення. Особливості першого допиту обвинуваченого.

Підстави, порядок та форми зміни і доповнення обвинувачення. Проведення допиту обвинуваченого у зв’язку зі зміною обвинувачення.

Відсторонення обвинуваченого від посади: підстави, порядок. Скасування відсторонення від посади.

Зупинення та закінчення досудового слідства

Зупинення досудового слідства. Підстави та умови зупинення досудового слідства. Процесуальний порядок зупинення досудового слідства. Відновлення провадження у зупиненій справі.

Форми закінчення досудового слідства. Закінчення досудового слідства і складання обвинувального висновку. Процесуальні та організаційні дії, які вчиняє слідчий у випадку закінчення розслідування складанням обвинувального висновку. Систематизація матеріалів справи.

Повідомлення потерпілого, цивільного позивача і цивільного відповідача та їх представників про закінчення досудового слідства і ознайомлення їх з матеріалами справи. Ознайомлення обвинуваченого з матеріалами справи. Порядок і процесуальне оформлення ознайомлення. Права учасників процесу при ознайомленні з матеріалами справи. Вирішення заявлених клопотань.

Обвинувальний висновок: поняття і значення. Зміст і форма обвинувального висновку. Додатки до нього. Ознайомлення обвинуваченого з обвинувальним висновком. Направлення справи прокуророві. Дії та рішення прокурора у справі, що надійшла до нього з обвинувальним висновком.

Закриття кримінальної справи: поняття та підстави. Закриття кримінальної справи за реабілітуючими підставами. Закриття за підставами нереабілітуючими (в т.ч. формально-процесуальними підставами). Порядок закриття кримінальної справи на досудовому розслідуванні. Закриття справи в частині пред’явленого обвинувачення або стосовно окремих обвинувачених. Постанова про закриття кримінальної вправи. Оскарження постанови про закриття справи.

Умови і порядок відновлення слідства в закритій справі. Направлення кримінальної справи до суду для вирішення питання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

Підсудність кримінальних справ

Поняття і види підсудності. Організаційне, процесуальне та соціально-політичне значення правил визначення підсудності кримінальних справ. Одноособовий розгляд справ суддею і колегіальним судом.

Підсудність справ за предметною (родовою) ознакою. Правила визначення територіальної (місцевої) підсудності кримінальних справ. Спеціальна (персональна) підсудність. Визначення підсудності при об’єднанні кримінальних справ (підсудність за зв’язком справ).

Обставини, які визначають неможливість або недоцільність розгляду кримінальної справи судом, у провадженні якого вона знаходиться. Умови та порядок передачі кримінальної справи за підсудністю. Недопустимість спорів про підсудність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]