Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-1_fakhovy.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
69.49 Кб
Скачать

Виконання вироку, ухвали і постанови суду

Виконання вироку як стадії кримінального судочинства. Специфічні ознаки виконання вироку як стадії кримінального процесу. Фактичне виконання вироку і фактичне виконання покарання. Кримінально-процесуальні дії судді, які утворюють зміст стадії виконання вироку. Значення стадії виконання вироку

Набрання вироком законної сили і звернення його до виконання. Правила набрання вироком, ухвалою і постановою суду законної сили. Обов’язковість для виконання. Винятковість та обов’язковість як ознаки вироку, що набрав законної сили. Порядок звернення вироку, ухвали і постанови до виконання. Розпорядження суду про виконання вироку: форма, зміст.

Питання, які вирішуються судом у стадії виконання вироку. Визначення підсудності та порядок вирішення питань, пов’язаних з виконанням вироку. Суд, який вирішує питання, пов’язані з виконанням вироку. Учасники судового засідання з вирішення питань, пов’язаних з виконанням вироку. Підготовча частина судового засідання у стадії виконання вироку. Порядок дослідження обставин, мають значення для вирішення питань, пов’язаних з виконанням вироку. Постанова суду та її оскарження в апеляційному порядку.

Перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами

Перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами. Обставини, що визнаються законом нововиявленими. Строки перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами. Приводи для порушення питання про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами Особи, які мають право порушити питання про перегляд судового рішення. Дії прокурора по відновленню справи в зв’язку з ново виявленими обставинами. Розслідування нововиявлених обставин. Дії прокурора після закінчення розслідування нововиявлених обставин.

Порушення питання про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами. Порядок розгляду справи в зв’язку з нововиявленими обставинами. Рішення, які вправі прийняти суд в результаті розгляду справи за нововиявленими обставинами.

Перегляд судових рішень Верховним Судом України

Перегляд судових рішень Верховним Судом України. Підстави для перегляду судових рішень Верховним Судом України. Право на звернення про перегляд судових рішень Верховним Судом України. Строк подання заяви про перегляд судових рішень. Зміст заяви про перегляд судового рішення. Порядок подання заяви про перегляд судових рішень. Порядок подання заяви про перегляд судових рішень.

Перевірка відповідності заяви вимогам КПК Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Допуск Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ справи до провадження. Підготовка справи до розгляду у Верховному Суді України.

Порядок розгляду справи Верховним Судом України. Повноваження Верховного Суду України. Обов’язковість судових рішень Верховного Суду України.

Особливості провадження в справах про злочини неповнолітніх

Загальна характеристика особливостей провадження у справах про злочини неповнолітніх. Основні вимоги Мінімальних стандартних правил ООН, що стосуються відправлення правосуддя щодо неповнолітніх. Необхідність і значення особливостей провадження в справах про злочини неповнолітніх.

Предмет доказування у справах про злочини неповнолітніх. Особливості досудового слідства в справах про злочини неповнолітніх. Судовий розгляд у справах про злочини неповнолітніх. Особливості розгляду справ про злочини неповнолітніх в суді першої інстанції. Попередній розгляд справи про обвинувачення неповнолітнього суддею. Участь у суді захисника, законних представників підсудного, представників служби у справах неповнолітніх, міліції у справах неповнолітніх і представників підприємств, установ та організацій. Дії суду при дослідженні обставин, що можуть негативно вплинути на неповнолітнього підсудного. Питання, що вирішуються судом при поставленні вироку. Призначення громадського вихователя неповнолітньому засудженому.

Застосування судом до неповнолітнього примусових заходів виховного характеру. Порядок застосування. Постанова судді. Оскарження постанови. Рішення апеляційного суду щодо постанови про застосування примусових заходів виховного характеру.

. 14

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]