Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия Тема 13 Технологі буд. шарів з кам. матер...doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
86.02 Кб
Скачать
  1. Контроль якості

При операційному контролі якості робіт з будівництва дорожнього одягу для кожного шару потрібно контролювати не рідше ніж через кожні 100 м: розміщення осьової лінії в плані;

  • висотні відмітки;

  • поперечний похил;

  • ширину шару;

  • товщину шару ущільненого матеріалу в трьох точках (на осі та на відстані 1 м від краю шару);

  • щільність.

Додатковий перелік параметрів та порядок їх контролю наведені у відповідних розділах нормативних документів.

При влаштуванні додаткових шарів основ дорожнього одягу контроль якості потрібно проводити шляхом відбору не менше ніж трьох проб на кожні 2000 м3 матеріалу з визначенням вмісту пилу, глини та величини коефіцієнта фільтрації згідно з ГОСТ 25584.

Допускається встановлювати величину коефіцієнта фільтрації шляхом розрахунків залежно від гранулометричного складу піщаного ґрунту.

При влаштуванні додаткових шарів дорожнього одягу якість матеріалів необхідно контролювати згідно з вимогами відповідних підрозділів цього розділу.

Щільність матеріалу шару дорожнього одягу або якість ущільнення необхідно контролювати у трьох точках поперечного профілю автомобільної дороги через кожні 100 м по осі і на відстані 1,0 м від краю шару.

Щільність шарів дорожнього одягу з піску повинна контролюватися об'ємно-масовим методом згідно з ГОСТ 5180; з піщано-гравійних сумішей – методом "лунок"; з щебеню, щебеневих сумішей якість ущільнення шарів дорожнього одягу необхідно визначати за контрольним проходом котка масою від 8 т до 13 т. Після проходу котка по всій довжині контрольної ділянки автомобільної дороги на поверхні покриття дорожнього одягу не повинно залишатися сліду.

9