Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТРУКТУРА НАУКОВОЇ РОБОТИ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
158.21 Кб
Скачать

Методи дослідження:

  1. Аналіз наукової і науково-методичної літератури.

  2. Педагогічні спостереження.

  3. Антропометрія.

  4. Тензодинамографія.

  5. Фізіологічне тестування.

  6. Математичний аналіз.

  7. Педагогічний експеримент.

  8. Аналіз та синтез отриманої інформації.

Наукова новизна одержаних результатів полягає в тому, що передбачається отримати принципово нові відомості:

  • які сприятимуть розвитку методології організації навчально-тренувального процесу в біатлоні.

  • про організацію та управління процесом спортивної підготовки в біатлоні шляхом вивчення впливу координаційних здібностей біатлоністів на результативність змагальної діяльності;

  • що стосуються розробку нового комплексу вправ для розвитку координаційних здібностей юних біатлоністів.

Практичне значення одержаних результатів:

Планується, що одержані результати доповнять й розширять існуючі відомості щодо технічної підготовки спортсменів-біатлоністів.

Результати досліджень можуть бути використані:

  • в практиці тренувальних занять секцій з біатлону та лижних перегонів;

  • в основі системи керування технічною підготовкою спортсменів-біатлоністів та лижників-гонщиків;

  • у навчальному процесі на факультеті фізичного виховання з таких дисциплін: теорія та методика фізичного виховання, біомеханіка, спортивна метрологія та лижний спорт.

Апробація результатів дослідження здійснювалась шляхом публікації праць та виступів автора: на Міжнародних науково-практичних конференціях: „Сучасні тенденції та перспективи розвитку фізичного виховання, здоров’я і професійно-педагогічної підготовки різних верств населення” (м. Київ, 2009р.); „Актуальні проблеми сучасної біомеханіки фізичного виховання і спорту” (м. Чернігів, 2009р.); „Спорт, духовность и гуманизм в современном мире” (м. Донецьк, 2009); на науково-практичних конференціях: „Актуальні проблеми юнацького спорту” (м. Херсон, 2008), „Актуальні проблеми фізичного виховання та спорту на сучасному етапі” (м. Чернігів, 2006р., 2007р., 2008р., 2009р.); на засіданнях кафедри педагогіки, психології та методики фізичного виховання Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка.

Публікації. За результатами дослідження опубліковано 8 наукових праць, серед яких 7 – у фахових виданнях, затверджених ВАК України, 1 – у збірниках наукових праць за матеріалами конференцій.

Структура та обсяг атестаційної роботи. Робота складається зі вступу, чотирьох розділів з висновками до них, загальних висновків, списку використаних джерел (206 найменування) та додатків. Загальний обсяг дисертації 210 сторінок, з них основний текст 190 сторінки. Робота містить 18 таблиць, 26 рисунків.