Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
343433434344343342.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

4.2.2 Захист шин 10кВ

Для секцій збірки шин напругою 10кВ передбачається захист від багатофазних КЗ і сигналізація замикань на землю. Для збірних шин КРУ застосовується дуговий захист і швидкодіючий неповний диференційний струмовий захист в двофазному і дворелейному виконанні. Для збірних шин поза КРУ використовуються максимальний струмовий захист, встановлений на лінії живлення секцій шин безпосередньо на вимикачі вводу в розподільчий пристрій чи на вимикачі на початку живильної лінії, максимальний струмовий захист в секційному вимикачеві – зазвичай в двофазному дворелейному виконанні.

4.2.3 Захист ліній 10кВ з одностороннім живленням.

Для повітряних і кабельних ліній 10кВ передбачаються пристрої релейного захисту від замикань, а також пристрої захисту чи сигналізації, що діють при однофазних замиканнях на землю. Захист від багатофазних замикань повинен по можливості здійснювати резервування по відношенню до встановлених захистів, що встановлені на попередніх ділянках.

Для кабельних ліній підприємства рекомендується використовувати одно-чи двоступінчатий дистанційний максимальний струмовий захист в двофазному, дво-чи три релейному виконанні.

4.2.4 Захист конденсаторних установок на напругу 10кВ

Для конденсаторних установок передбачаються пристрої релейного захисту від багатофазних КЗ від надструмів перевантаження і від підвищення напруги. Лінія до конденсаторної установки повинна бути обладнана також захистом від однофазних замикань на землю.

В якості захисту від багатофазних КЗ передбачається максимальний струмовий захист без витримки часу в двофазному і дворелейному виконанні.

Захист від перевантаження виконується у вигляді максимального струмового захисту у двофазному і три релейному виконанні і призначається для відключення установки при перевантаженні її струмами вищих гармонік.

Захист від підвищення напруги виконується з використанням одного реле максимальної напруги з великим коефіцієнтом вертання і дії з витримкою часу на відключення установки.

При будь-якому відключенні установки схема автоматики і управління повинні забезпечувати заборону її повторного ввімкнення перш ніж пройде час. Для розрядки батареї (5хвилин).

4.3 Захист кабельної лінії живлення підприємства.

Для лінії повинні бути передбаченні пристрої релейного захисту від багатофазних замикань і однофазних коротких замикань на землю.

Розглянемо розрахунки релейного захисту кабельної лінії, що живлять ткацький відділ (корпус 1).

Кабельна лінія (кл1) прокладено від ГПП підприємства до ЦТП2 (корпус1 ткацький і браковочний відділ) виконана кабелем 2*ААШВУ-25мм2. Допустимий струм одного кабелю 90А, довжина кабельної лінії, 0,048км. Допустимий коефіцієнт перевантаження Кпр=1,35, струм короткого замикання

Кабельна лінія є лінією з одностороннім живленням. Згідно ПУЕ для кабельних ліній передбачається двоступеневий струмовий захист з незалежною витримкою часу: перша ступінь – струмова відсічка; друга – максимальний струмовий захист.

Від однофазних замикань на землю встановлюється захист який з умов ТБ діє на вимкнення ліній.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]