Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
343433434344343342.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

5.3.3. Встановлення розширювача і газового реле.

Попередньо з розширювача зливають залишки олії, потім промивають сухою трансформаторною олією і ставлять на місце масломірне скло і кран з’єднувального патрубка. Підготовлений таким чином розширювач поміщають на 2-х кронштейнах, що кріпляться на кришці трансформатора.

Потім монтують газове реле. З патрубка, що з’єднує кожух з розширювачем, виймають коліно, на місце якого встановлюють реле. Необхідно слідкувати за правильним розміщенням оглядового вікна реле. Положення реле вивіряють за рівнем. Далі монтують системи поплавків таким чином, щоб стріла на кришці системи вказувала на рух масла до розширювача. Попередньо з-під поплавків витягують паперові прокладки, що запобігають пошкодженню під час транспортування.

Після встановлення газового реле і закріплення маслопроводу, розширювач кінцево кріплять підтягуючи хомути.

5.3.4. Монтаж вихлопної труби і арматури.

Попередньо знімають відповідну заглушку на кришці трансформатора, а також заглушки з верхнього і нижнього фланців вихлопної труби. Труби очищають і промивають олією, після чого на її верхньому фланці закріплюють анальний диск. На кришці трансформатора вкладають прокладки з оліє стійкою резини, на них встановлюють трубу яку з’єднують закріплюючою планкою з розширювачем. Одночасно перевіряють наявність на вихлопній трубі пробки для випуску повітря. У відповідності з монтажним ескізом встановлюють термометри.

5.3.5. Заповнення трансформатора олією і підготовка до роботи.

Заливають олію через люк. Олія що доливається в трансформатор неповинна відрізнятися за температурою від залитого раніше, більше ніж на 5ºС. Коли масло дійде до кришки, його кінцево доливають через розширювач. При цьому кран, що з’єднує розширювач з кожухом трансформатора, повинен бути відкритим настільки, щоб масло витікало невеликою цівкою для запобігання попадання в кожух надлишкового повітря. По закінченню монтажу трансформатора підводять сигнальне коло до газового реле і термометру.

5.4. Експлуатація обладнання.

5.4.1. Склад оперативної роботи.

Оперативна робота здійснюється змінним черговим персоналом. Кожен оперативний черговий відповідає за поточну роботу обладнання на своїй ділянці на протязі зміни. Чергування ведеться безперервно. Заступивши на зміну, черговий відповідає вищестоячому оперативному черговому про всі недоліки, що виявлені в процесі приймання чергування. Черговий, що здає зміну, докладу начальнику зміни, в якому стані було обладнання в момент здачі зміни.

Крім цього в обов’язки персоналу входить здійснення переключення в схемах роботи електроустановок. Оперативні переключення здійснюються, коли в розподільчих пристроях необхідно змінити схему роботи обладнання чи вивести його в ремонт, а також в аварійних ситуаціях.

Основні правила переключення:

Переключення виконує черговий персонал, що пройшов спеціальну підготовку. Всі складні і прості переключення здійснюють 2 людини, одна з яких безпосередньо здійснює переключення, а друга контролює її правильність. Контролюючим є працівник, старший по посаді, що має кваліфікацію по техніці безпеки не нижче 4 групи. Кваліфікація людини, що здійснює переключення, повинна бути не нижче 3 групи. Відповідальність за правильність переключення несуть обидва працівники.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]