Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
343433434344343342.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

5.2.2. Монтаж трансформаторів струму тфн.

У відкритих розподільчих пристроях застосовують трансформатори струму ТФН (з фарфоровою ізоляцією для зовнішнього освітлення). При транспортуванні трансформаторів відхилення його осі вертикалі не повинно перевищувати 15º.

Доставлений до місця встановлення трансформатор витирають спочатку змоченою в бензині, а потім сухою тряпкою. Одночасно перевіряють цілісність фарфору, скло масловказівникове, рівень масла.

Піднімають трансформатор краном. Троси кріплять за 4рами, що є на доколі апарату. На верхні ребра ізолятора рекомендується намотувати канат діаметром 40-90 мм, щоб виключити можливість пошкодження фарфору.

Трансформатори ТФН у більшості випадків встановлюють на металічних чи залізобетонних конструкціях і кріплять за допомогою болтів М18 чи М20. Цоколь трансформатора заземляють, приєднуючи шину заземлення до болта з міткою «3».

5.2.3. Монтаж розрядників.

Для прикладу розглянемо монтаж розрядників РВС-110, так як вона майже не відрізняється від технології монтажу розрядника РВП-35. Спочатку виміряють за обвісом і рівнем опорні конструкції і фундаменти, що призначені для встановлення апаратів. Потім підбирають окремі елементи розрядників за позначенням на фланцях (1-1, 2-2, 3-3) і захищають контактні поверхні кожного елемента. Підготовлені елементи, збирають в колонки, які вивіряють по вертикалі. Можливі перекоси усувають, підкладаючи під нижні фланці прокладки з тонкої сталі. Шви між фланцями покривають бакелітовим чи гліфталевим лаком.

Монтуючи розрядник, необхідно з особливою осторожністю затягувати болти на фланцях окремих елементів. Болти слід затягувати поперемінно, в обхід по кругу і провертати і провертати в кожному випадку гайку болта не більше ніж на ¼ обороту. Нерівномірне затягування болтів може привести до тріщин на фарфорі і його пошкодження. Шви фланців в зібраній колонці для герметизації знову 2-3 рази покривають вологостійким лаком.

5.3. Монтаж силових трансформаторів

5.3.1. Монтаж радіаторів.

Монтаж радіаторів складаються з дослідження їх тиском, промивання і встановлення на кожухові трансформатора. Тиск зазвичай створюється стовпом масла в трубі, що прикріплюється до одного з фланців радіатора.

Промивають радіатори чистою і сухою трансформаторною олією. Приступаючи до встановлення радіаторів, попередньо перевіряють чи повністю закріплені радіаторні крани на бокові трансформатора. Потім знімають заглушки, що закривають отвори, до яких будуть під’єднуватися радіатори і очищають фланці. Далі радіатор підвішують за скобу і під‘єднують болтами його фланець до відповідного фланцях крану.

5.3.2. Монтаж вводів.

Перед встановленням вводу рівень масла в трансформаторі повинен бути зменшений до верхнього ярма сердечника, для чого відкриваються радіаторні крани і заповнюються маслом радіатори.

З місця встановлення вводів почергового знімають заглушки, закріплені на період трансформування і встановлюють нові прокладки з маслостійкої резини. Потім кожен ввід, підвішений за підйомні кільця, що наявні на опорних фланцях, повільно пропускають до резинової прокладки і кріплять, рівномірно по колу затягуючи гайки. З встановленого на трансформатор вводу знімають верхній затискуючий ковпак і через центральну трубу пропускають дріт чи шнур, потім контактну шпильку, що припаяна до кінця кабеля, прив’язують до кінця дроту чи шнуру і витягують через центральну трубу. Шпильку закріплюють за допомогою стального штифта і навертають верхній затискаючий ковпак. Після попереднього огляду і очистки монтують ввод низької напруги. Їх встановлюють на прокладках з маслостійкої резини в тому ж порядку, що і вводи високої напруги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]