Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СППР.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
662.53 Кб
Скачать

28.Галузі застосування сппр.

СППР знайшли широке застосування в економіках передових країн світу, а їх к-ть постійно зростає.СППР знаходять своє застосування в різних областях корпорат ПР. На рівні стратег управління використ ряд СППР, зокрема для довгострок, середньострок та корткострок планування. Орієнтовані на операційне управління СППР застос в маркетингу, науково-дослідних роботах, в управління кадрами. Операційно-інформаційні застос у виробництві, придбання та обліку ТМЦ тощо.

Пріоритетні г-зі:

-виробничий сектор -гірно-рудна справа

-будів-во -транспорт

-фінанси -уряд. діял-ть.

Комп’ют. підтримка ф-цій забезп-є: на 30% - операц. упр-ня; на 40% - довгострок. план-ня; на 15% - розподіл рес-сів; на 10% - розрах-к річн. бюджету.

Найбільш відома комерц. СППР – “Сімплан” – корпоратив. план-ня.

На даний момент перелік найвід. комерц. СППР містить сотні назв. Н-д, на поч. 2000 р. в США число постач-ків ПЗ складає сотні фірм, а кіл-ть різних СППР – 270. Причому ця кіл-ть зростає. Пропон-ся 29 типів СППР, що охоплюють різні сфери діял-ті людей.

Для ППР щодо вибру кар’єри – 20 СППР, отримання освіти – 16, фінанс-ня –14, збереження здоров’я – 24, страх. справи – 9, інвестиції – 30, придбання товарів – 12.

29. Сппр Marketing Expert

СППР Marketing Expert. Російськомовну СППР Marketing Expert створено компанією «Pro-Invest Consulting». Вона забезпечує підтримку прийняття рішень на всіх етапах розроблення стратегічного й тактичного планів маркетингу та контролю за їх реалізацією. Система призначено для розв’язування двох основних завдань:

1. Проведення аудиту маркетингу: оцінювання реального стану компанії на ринку, порівняння з конкурентами, виявлення сильних і слабких сторін збутової структури, цінової політики.

2. Планування маркетингу: вироблення оптимальної стратегії й тактики компанії на ринку з використанням відомих аналітичних методик (GAP-аналізу, сегментного аналізу, SWOT-аналізу, Portfolio-аналізу та ін.).

У процесі виконання цих завдань користувач отримує можливість: визначати рентабельність продукції за окремими товарами й товарними групами, а також дохідність і прибутковість окремих сегментів ринку; розраховувати загальний обсяг ринку за товарами та темпи його зростання; розраховувати ціни на товари, виходячи із заданого рівня рентабельності підприємства; оптималь­но розподіляти продукцію за каналами збуту.

30 СППбагатокритеріальних рішень descisionGRID.

СППР Decision Grid. СППР Decision Grid являє собою програмну оболонку для автоматизації процесу порівняння дискретних альтернатив за багатьма критеріями. Виробником системи є «Softkit Technologies Inc». У Decision Grid інформація для прийняття рішень вводиться в порівняльну таблицю, стовпці якої відповідають альтернативам, а рядки — критеріям їх оцінювання. На перетині рядків і стовпців розміщується оцінка альтернативи за певним критерієм. Decision Grid має багато функціональних можливостей, які створюють зручні умови для кращого оцінювання та порівняння альтернатив і, отже, підвищують якість процесу прийняття рішень.СППР Decision Grid є програмною оболонкою для ав­томатизації процесу порівняння дискретних альтернатив за бага­тьма критеріями. У Decision Grid інформація для прийняття рішень вводиться в порівняльну таблицю, стовпці якої відповідають альтернативам, а рядки — критеріям їх оцінювання. На перетині рядків і стовпців розміщується оцінка альтернативи за певним критерієм. Decision Grid має багато функціональних можливостей, які створюють зручні умови для кращого оцінювання та порівняння альтернатив і, отже, підвищують якість процесу прийняття рішень. До таких функц можливостей належать:-Визначення ваг критеріїв. Ваги виражають важливість крите­ріїв

-Використання невизначених оцінок.-Визначення значень добору. (дає змогу відфільтрувати альтернативи, що не задовольняють певні вимоги)

-Використання порогів переваги.-Виконання аналізу чутливості (точного визначення факторів, що найбільше впливають на ранжування альтернатив)-Множинні сценарії ( можливість аналізу і протиставлення багатьох точок зору)

-Графічний перегляд результатів. -Інтеграція Decision Grid з іншими програмними додатками.

Decision Grid підтримує програмний інтерфейс OLE Automation. Використовуючи цей інтерфейс, програміст "дістає доступ до мо­делі об'єктів Decision Grid і може таким чином реалізувати про­грамний обмін інформацією з іншими прикладними програмами, такими як база даних, табличний процесор або броузер Internet.