Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Advokatura_ekzamen.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
541.7 Кб
Скачать

87.Особливості представництва адвокатом інтересів відповідача.

Коли клієнт звертається до адвоката у зв’язку із притягненням його як відповідача, завданням адвоката повинно бути переконати суд відхилити вимоги позивача та обрати оптимальну форму захисту інтересів клієнта.2 основні форми захисту:

1)формування доводів, що направлені проти пред’явлення позовних вимог, проти доказів, що підтверджують позицію відповідача,проти правових висновків, доя ких приходить позивач.Адвокат складає пояснення які будуть представлені в судовому засіданні, направляє свої зусилля на пошук фактів, що підтримують інтереси відповідача.

2)Пред’явлення зустрічного позову.

Стаття 123. Зустрічний позов

1. Відповідач має право пред'явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті.

2. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. 3. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Реагування на забезпечення позову:

1)відповідно до ст.154 ЦПК, адвокат може звернутися до суду із заявою про заміну або скасування виду забезпечення позову;

2)оскаржити ухвалу суду в апеляційному порядку,проте адвокат повинен враховувати, що відповідно до ч.10 ст.153 ЦПК,оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання та не перешкоджає подальшому розгляду справи.

88.Дія-ть адвоката-представника з доказування в цивільній справі.

Стаття 57. Докази

1. Доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. 2. Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко- і відеозаписів, висновків експертів.

Стаття 58. Належність доказів

1. Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. 2. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень. 3. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

Стаття 59. Допустимість доказів

1. Суд не бере до уваги докази, які одержані з порушенням порядку, встановленого законом. 2. Обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Стаття 60. Обов'язки доказування і подання доказів

1. Кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу. 2. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. 3. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір.

4. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Стаття 61. Підстави звільнення від доказування

1. Обставини, визнані сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі, не підлягають доказуванню. 2. Обставини, визнані судом загальновідомими, не потребують доказування. 3. Обставини, встановлені судовим рішенням у цивільній, господарській або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини. 4. Вирок у кримінальній справі, що набрав законної сили, або постанова суду у справі про адміністративне правопорушення обов'язкові для суду, що розглядає справу про цивільно-правові наслідки дій особи, стосовно якої ухвалено вирок або постанову суду, з питань, чи мали місце ці дії та чи вчинені вони цією особою.

Робота адвоката щодо забезпечення доказами позовних вимог розпочинається тоді, коли остаточно визначене коло фактів, які є підставою позовних вимог або заперечення проти позовних вимог.Далі адвокатові належить вжити всіх необхідних заходів,аби ці факти були підтверджені доказами.Джерела доказів:

1)Пояснення осіб, третіх осіб ,або їх представників;

2)Показання свідків;

3)Письмові докази;

4)Речові докази;

5)Висновки експертів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]