Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Advokatura_ekzamen.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
541.7 Кб
Скачать

89.Процесуальні права та обов’язки адвоката-представника при розгляді цивільної справи в суді 1-ої інстанції.

Стаття 44. Повноваження представника в суді

1. Представник, який має повноваження на ведення справи в суді, може вчиняти від імені особи, яку він представляє, усі процесуальні дії, що їх має право вчиняти ця особа. 2. Обмеження повноважень представника на вчинення певної процесуальної дії мають бути застережені у виданій йому довіреності. 3. Підстави і порядок припинення представництва за довіреністю визначається статтями 248-250 Цивільного кодексу України. 4. Про припинення представництва або обмеження повноважень представника за довіреністю має бути повідомлено суд шляхом подання письмової заяви або усної заяви, зробленої у судовому засіданні. 5. У разі відмови представника від наданих йому повноважень представник не може бути у цій самій справі представником іншої сторони.

90.Адвокат-представник в апеляційному провадженні з цивільних справ.

Апеляційне провадження-повторний розгляд і перевирішення справи судом апеляційної інстанції по справах, рішення суду в яких не набрало законної сили. Правом на подачу апеляційної скарги на рішення суду наділені сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права та обов’язки.

Стаття 291. Суди апеляційної інстанції

1. Апеляційною інстанцією у цивільних справах є судові палати у цивільних справах апеляційних загальних судів, у межах територіальної юрисдикції яких знаходиться місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується.

Стаття 294. Строки апеляційного оскарження

1. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

2. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. 3. Апеляційна скарга, подана після закінчення строків, установлених цією статтею, залишається без розгляду, якщо апеляційний суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

До апеляційної скарги, поданої представником, повинна бути додана довіреність або інший документ .що посвідчує повноваження представника. Порядок подання апеляційної скарги визначається ст.296 ЦПК, апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції,який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Справа реєструється в апеляційному суді, про прийняття апеляційної скарги до розгляду суддя постановляє ухвалу.

Апеляційний суд перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межаї доводів апеляційної скарги та вимог, заявлених в суді першої інстанції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]