Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Full1.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

26.Дискримінаційні та преференційні режими міжкраїнових взаємовідносин.

Відносини між країнами, що не є членами інтеграційного угрупування можуть будуватися на засадах лібералізації або, навпаки, протекціонізму, що можуть мати як двосторонній, так і односторонній характер. В данному випадку проявом лібералізації є преференційний режим, а протекціонізму дискримінаційні режими.

Преференційний – особливий пільговий режим, що надається іншій без поширення на інші країни. Це можуть бути знижки, або повне скасування миних зборів, пільгове страхування, кредитування, спеціальний валютний режим, надання фінансової та технічної доомоги.

Дискримінаційний – юридичним і фізичним особам однієї країни надаються в її ЗЕД на території країни, що проводить дискримінацію, гірші умови ніж ті, які надані на цій самій території іншим фіз і юр ос інших країн. До них можна віднести ресторосії (обмежувальні заходи, що застосовуються у відповідь на аналогічні, що завдають шкоди; мають бути пропорційними і припинятися із зникненням преценденту) та репресалії (примусові заходи, що застосовують у відповідь на неправомірні дії іншої держави). Інколи такі заходи можуть спричинити торгівельну війну між країнами. За визначенням СОТ всі нетарифні методи світової торгівлі відносяться до дискримінаційних. До проявів дискримінаційного режиму можна зарахувати як відверто аґресивні як ембарго, бойкот, так і відносно “м΄які” підвищені митні ставки, нетарифні методи (ліцензування, квотування, контингентування, мінімальні імпортні ціни, податки, валютні обмеження, компенсаційні податі, антидемнінгові податі, адміністративні формальності, технічні бар΄єри). Взагалі то торгівля без дискримінації передбачає що країни не повинні надавати будь-кому країщого торгового режиму в порівнянні з тим, який вони надають всім іншим країнам, а також не повинні надавати крашого режиму своїм національним товарам в порівнянні з іноземними. (визначення СОТ).

27. Правове середовище та міжнародне економічне право.

Правове середовище в МЕВ - сукупність таких факторів як: законодавство, правова система, структура інститутів, політичні традиції країни, політ клімат, впливові групи населення, методи регулювання.

МЕП - це с.ма норм і прин-пів, які рег-ють відн-ни між держ-ми, між держ-ми і міжн.організ-ми, між міжн. організ-ми в процесі міжн. ек. співроб-тва, що є самост. галуззю міжн. публіч.права. МЕП базується на нормах і принципах міжн права; основою МП є міжн публічне право. Суб'єктами міжн публ права є держави, їх угруповання та МО, які виступають одночасно і відповідними суб'єктами МЕВ. С.ма міжн норм і принципів, які регулюють відносини між державами і МО, процес організації і здійснення міжн ек співробітництва, становить самостійну галузь міжн публіч права - міжн ек права. Система МЕП: Загальне (норми, які визначають сам предмет правового регулю­вання МЕП, його джерела і принци­пи, дають уявлення про суб'єктів міжн-ек від­носин) й Особливу частини (правового регулювання міжн торгівлі, міжн валютних відносин тощо).

Система джерел МЕП включає в себе м\н договори і зокрема, м\н ек договори, а також м\н-правов звичаї, рішення (акти) м\н орг-цій, м\н кодекси поведінки в яких знаходять своє юридичне закріплення норми і принципи МЕП.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]