Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Англійська мова Заоч. ФК-2 курс Токун І.І. 2011...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

Тема 13. Усне монологічне і діалогічне мовлення професійно-спрямованого характеру.

Формування й розвиток комунікативних компетенцій, які забезпечують адекватну мовленнєву поведінку в ситуаціях, пов’язаних з розумінням відповідної іншомовної автентичної інформації професійно-спрямованого характеру, наданої в усній і письмовій формах; вміння висловити й запитати судження під час обговорення теми, аргументувати свою точку зору на відповідні питання, використовуючи прості граматичні структури; вміння анотувати й реферувати прочитане в усній і письмовій формах.

Тема 14. Інформативне читання текстів професійно-спрямованого характеру.

Удосконалення комунікативних компетенцій у різних видах інформативного читання (переглядового, вивчаючого, ознайомлювального, пошукового) іншомовних автентичних текстів за майбутнім фахом студента, а саме: вміння працювати зі спеціалізованими словниками; вміння визначати тему, основні факти й найважливіші деталі прочитаного, знаходити в тексті ключові слова, здогадуватися про значення незнайомих слів із контексту; вміння складати план прочитаного, анотувати й реферувати прочитане в усній та письмовій формах; вміння перекладати іншомовні тексти в усній і письмовій формах.

Змістовий модуль 6. Індивідуальні завдання

Тема 18. Літературний огляд текстів для інформативного читання.

Формування навичок і вмінь, необхідних для складання літературного огляду прочитаної літератури: аналізу та узагальнення інформації, навичок наукового мовлення.

Тема 19. Участь у навчальній конференції.

Формування компетенцій, необхідних для участі в конференції: знання структури наукової доповіді, володіння навичками усної презентації доповіді, навичками дискусії.

Для студентів, які навчаються англійської мови за напрямом підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит”, теми змістового модуля 5 конкретизуються таким чином:

Тема 13 представляє собою процес формування і розвитку комунікативних компетенцій, які забезпечують адекватну мовленнєву поведінку майбутнього фахівця на рубіжному рівні "незалежного користувача" англійської мови в ситуаціях, пов’язаних з розумінням і наданням інформації щодо сутності бізнесу, бухгалтерського обліку на підприємстві, калькуляції витрат у бізнесі, питань фінансів і фінансування підприємства.

Тема 14 передбачає удосконалення комунікативних компетенцій студента у різних видах інформативного читання англомовних автентичних текстів, в яких розглядаються питання форм бізнесу, фінансового менеджменту і звітування у бізнесі, оподаткування, а також найважливіші макроекономічні теорії.

2. Методичні рекомендації до самостійної роботи студентів

    1. Методичні рекомендації до роботи над темою 8

Мета роботи над темою 8: сформувати поняття про умовний спосіб; навчитися вживати умовний спосіб для вираження:

  • умови, за якої уявна ситуація могла б мати місце;

  • наказу, вимоги, поради, рекомендації, пропозиції, необхідності, важливості того, щоб певна ситуація мала місце;

  • порівняння з уявною ситуацією;

  • побажання того, щоб уявна ситуація мала місце;

  • переваги уявної ситуації;

  • побоювання відносно можливості уявної ситуації;

  • того, що за часом певна ситуація вже мала б мати місце;

  • сформувати навички розпізнавання і розуміння умовного способу в графічному тексті.

Для досягнення цих цілей студент має опрацювати відповідний навчальний матеріал, який розподілено на три етапи.

Завдання першого етапу полягає у формуванні поняття про умовний спосіб. Упродовж другого етапу студенти мають навчитися вживати умовний спосіб у власному мовленні, а впродовж третього етапу – розуміти це граматичне явище під час читання та слухання. Більшість вправ посібника носять навчаючий характер, і тому в кінці розділу 3 до них додаються ключі. Ці вправи позначені знаком *.

Контрольні вправи мають критерії оцінювання. Загальна сума балів за контрольні вправи - 15. Студент виконує контрольні вправи в спеціальному зошиті.

Роботу над програмним матеріалом слід проводити систематично, розподіливши його упродовж усього семестру. Якщо ви слідуватимете даним рекомендаціям, успіх вам забезпечено!