Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika_3_kurs_ZhVKDOR (31).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
253.95 Кб
Скачать

11. Облік зобовязань

Податки і збори - це обов'язкові платежі в бюджет і державні цільові фонди, здійсшоємі платником у порядку і на умовах, визначеними законодавчими актами України.

Основні податки та збори які нараховуються і перераховуються до бюджету з КП "Жовтоводський Водоканал" є:

плата за землю;

прибутковий податок з громадян;

державне мито;

комунальний збір;

збори за використання природних ресурсів;

збір за забруднення навколиіпньої середи та інше;

Крім сплати податків і зборів КП "Жовтоводський Водоканал" веде розрахунки з постачальниками і підрядниками; бухгалтерський облік яких ведеться на рахунку 63 "Розрахунки з постачальниками і підрядниками". На цьому рахунку відображається безготівкові розрахунки між підприємствами і організаціями за продукцією, ТМЦ роботи і послуги. По дебету цього рахунку відображаються суми сплачених рахунків, по кредиту враховується сума акцептованих рахунків на виконані роботи і послуги.

12. Облік власного капіталу

Власний капітал - це частина в активах підприємства, що залишається після вирахування його зобов'язань.

Власний капітал відображається в Балансі одночасно з відображенням активів або зобов'язань, які призводять до його зміни.

Власний капітал відповідно до П(С)БО 2 "Баланс" включає такі основні елементи: Статутний капітал; Пайовий капітал; Додатковий вкладений капітал; Іншій додатковий капітал; Резервний капітал;

Нерозподілений прибуток (непокритий збиток).

Крім цих основних складових елементів власного капіталу П(С)БО 2 визна­чає також коригуючі показники, які відображають рух власного капіталу у процесі його формування та управління цим капіталом. До коригуючих показників власного капіталу відносяться: Неоплачений капітал; Вилучений капітал.

З Балансу КП "Жовтоводського Водоканалу" видно, що власний капітал цього підприємства складається з: Статутного капіталу; Іншого додаткового капіталу.

Статутний капітал відображає зафіксовану в установчих документах загальну вартість активів, які є внеском власників (учасників) до капіталу підприємства.

Облік статутного капіталу здійснюється на рахунку 40 "Статутний капітал".

Записи по рахунку 40 виконуються тільки у разі збільшення або зменшення статутного капіталу, які здійснюються в установленому порядку, та після внесення відповідних змін в установчі документи підприємства. За кредитом рахунка відображається збільшення статутного капіталу, за дебетом – його зменшення, а у Балансі - сальдо по цьому рахунку.

Інший додатковий капітал відображає суму дооцінки необоротних активів, вартість активів, безкоштовно отриманих підприємством від інших юри­дичних або фізичних осіб, та інші види додаткового капіталу. Облік додаткового вкладеного капіталу здійснюється на відповідних суб­рахунках рахунка 42 "Додатковий капітал".

13. Збір інформації для курсової роботи з дисципліни «Управлінський облік»

Для написання курсової роботи з дисципліни «Управлінський облік» була вибрана тема «Нормативний метод обліку витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг)».

На КП «Жовтоводський Водоканал» нормативний метод обліку витрат на виробництво і калькулювання собівартості послуг.

Основними принципами системи нормативного обліку є:

=> нормування витрат і обов'язкове складання нормативних калькуляцій по кожному виробу. У нормативній калькуляції, як засобу обліку, планування, контролю, знаходить відображення вже досягнутий рівень впровадження у виробництво прогресивних норм і організаційних заходів;

=> постійний та своєчасний облік зміни норм та визначення впливу цих

змін на собівартість продукції;

=> попередній контроль витрат на основі первинних документів та фіксація відхилень від норм в момент їх виникнення з одночасним виявленням їх складу, місця виникнення, винуватців та причин для глибшого дослідження можливостей впливу на їх величину;

=> завчасне складання калькуляції нормативної собівартості та її аналіз

з метою виявлення резервів зниження собівартості в період підготовки

виробництва;

=> калькулювання фактичної собівартості груп (типів) однорідної

продукції виходячи з їх нормативної собівартості та відхилень від норм;

Для більш детального вивчення даної теми були розгляденні наступні документи:

  1. Баланси та звіти про фінансові результати;

  2. Звітна калькуляція;

  3. та інші документи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]