Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2011_посибник.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
5.16 Mб
Скачать

6.5. Настройки в Панели управления

Панель управления може мати класичний вигляд (рис. 23), що при­таман­ний попереднім версіям Windows, та вигляд за категоріями. Перек­лю­­чатись між ними можна за допомогою відповідного посилання в лівій частині вікна Панель управления.

Розглянемо деякі з розділів Панели управления класич­ного виду.

Дата и время – відкриває діалогове вікно в якому можна встано­вити поточну дату, час та часовий пояс, в якому знаходиться комп’ютер.

Принтеры и факсы – відкриває діалогове вікно, в якому можна пере­г­ля­нути статус кожного з принтерів та здійснити установку нового принтера.

Система – вікриває вікно Свойства системы для перегляду зве­день про пристрої системи, зміни параметрів цих пристроїв тощо. Це вікно має декілька вкладок. Зокрема з вкладки Оборудование ми отри­муємо доступ до Диспетчера устройств, який надає інформацію про пристрої та доз­воляє встановити драйвер потрібного пристрою.

Рис. 23. Вікно Панель управления

Язык и региональные стандарты – викликає однойменне діало­гове вікно, в якому можна задати регіональні стандарти (формат чисел, формат дати тощо) та додати мову текстового вводу.

Клавиатура – викликає діалогове вікно Свойства: Клавиатура, в якому можна налаштувати параметри клавіатури, наприклад швидкість пов­тору символів, швидкість миготіння курсору.

Панель задач и меню «Пуск» – викликає діалогове вікно, в якому можна здійснити настройку меню «Пуск» і панелі задач.

Экранвикликає діалогове вікно Свойства: Экран, в якому можна налаштувати параметри екрана (наприклад, роздільну здатність екрана, кількість кольорів), фонове зображення на робочому столі та заставку. Розглянемо більш детально структуру вікна Свойства: Экран (рис.18).

Вкладка Темы дозволяє підібрати об’єднані під загальним іменем еле­менти робочого столу – фоновий малюнок, значки, звуки та ін. Вкладка Рабочий стол дозволяє змінити фоновий малюнок. Вкладка Заставка при­з­начена для підбору динамічних зображень, які будуть з’являтись на екрані через заданий проміжок часу після початку простою комп’ютера. Вкладка Оформление дозволяє установити зовнішній вигляд вікон і кнопок, кольорову схему елементів, розмір символів для надписів. Вклад­ка Параметри дозволяє встановити роздільну здатність екрану, кількість кольорів, що можуть використовуватися при виведенні зобра­жень на екрані.

§ 7. Програма Проводник. Робота з файлами і папками

7.1. Перегляд папок і файлів

Програма Проводник призначена для роботи з файлами та пап­ками. Запуск програми здійснюється вже відомим способом: Пуск Прог­раммыПроводник, або через контекстне меню кнопки Пуск чи сис­темної папки Мой компьютер. Після запуску програми Проводник відкривається вікно цієї програ­ми (рис. 24).

Основну частину вікна займає робоче поле, що складається з двох частин: дерева папок (ліва сторона – панель Папки) та панелі з вмістимим відкритої папки (права сторона). Співвідношення розмірів лівої та правої частин вікна можна змінити. Для цього необхідно навести вказівник миші на межу, що розділяє ці частини вікна, вказівник набуде форми двонап­равленої стрілки і тоді мишею можна буде перетягнути цю межу. Для відображення панелі Папки слід клацнути мишею на кнопці Папки.

Рис. 24. Вікно програми Проводник

Наявність дерева папок дає можливість переглянути будь-яку папку. Щоб побачити вміст певної папки, потрібно знайти її, а потім розкрити у лівій (чи правій) частині вікна (два рази клацнути на ній мишею). Рівні ієрархії папок визначаються пунктирними лініями. Зліва від піктограми папки у дереві можуть стояти значки чи . Якщо папка має значок , то в цій папці знаходяться папки нижчого рівня, що не показані в лівій частині вікна. Клацання на значку відкриває на дереві список папок наступного рівня, при цьому значок перетвориться на . Значок означає, що на дереві папок зображені папки наступного рівня. Клацання на значку згортає список папок і замість нього з’являється значок . Відсутність значків та біля папки означає, що в даній папці немає вкла­дених папок, тобто в папці є лише файли або вона порож­ня.

Переміщення на один рівень вгору по дереву папок здійс­нюється кла­цанням на кнопці на панелі інструментів або натисканням клаві­ші Backspace  на клавіатурі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]