Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2011_посибник.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
5.16 Mб
Скачать

7.2. Режими відображення вмісту папки

Для того, щоб робота з об’єктами Windows була максимально зруч­ною часто виникає необхідність змінити спосіб їх відображення. Сюди слід від­нес­ти зміну режимів відображення вмістимого папки та сорту­вання пік­тог­рам.

Для того, щоб змінити режим подання інформації про файли, потріб­но натиснути на кнопку Вид на панели Обычные кнопки та обрати один з наступних режимів відображення.

  • Плитка – У цьому режимі над іменами файлів і папок відобража­ються значки максимального розміру. Подається інформація про тип об’єкта, його розмір.

  • Значки – У цьому режимі піктограми мають середній розмір і наво­дяться тільки імена файлів та папок.

  • Список – Файли і папки відображаються тільки іменами та малими піктограмами у стовпчик.

  • Таблица – Цей режим дає найбільш повну інформацію про об’єкт у поточній папці. Праворуч від імені файлу або папки вказується обсяг (тільки для файлів), тип, дата зміни та інші характеристики.

  • Эскизы страниц – Над іменами файлів і папок відображаються ве­ли­кі значки, причому якщо це графічний файл, то значок є зменше­ною копією зображення.

Для виконання сортування піктограм об’єктів за іменем, типом, роз­міром, часом створення і т.д. потрібно виконати команду Вид Упорядо­чить значки та обрати у списку, що з’явивиться, спосіб сорту­вання пікто­грам. По-іншому для виконання сортування можна ще скорис­татися контекстним меню вільного поля області відображення вмістимого папки.

7.3. Створення папок, документів, ярликів

Спочатку, послідовно розкриваючи папки у лівій частині вікна Проводник, необхідно дійти до тієї папки, в якій будемо створювати нову папку, документ чи ярлик і відкрити її. Далі з меню Файл виконуємо команду Создать Папка. З’явиться піктограма нової папки з підсвіченим прямокутником для введення назви. З клавіатури вводимо ім’я нової папки та клацаємо лівою кнопки миші поза пря­мокутником. Нова папка створена. Аналогічно створю­ється порожній документ. Можна також скористатися контекстним меню вільного поля області відображення вмістимого папки.

Для створення ярлика на деякий файл чи папку викликаємо контекстне ме­ню цього об’єкта та обираємо команду Создать ярлик та задаємо ім’я ярлика.

    1. Копіювання та переміщення файлів і папок

Найчастіше для цієї операції використовують буфер обміну.

Буфер обміну – це ділянка оперативної пам’яті комп’ютера, зарезервована для тимчасового зберігання даних. Він до­з­воляє виконувати обмін даними між додатками Windows. В буфері може міститися лише один об’єкт, інформація в буфері зберіга­ється до тих пір, доки в нього не буде відправлений інший об’єкт.

Копіювання об’єктів через буфер здійснюється наступним чином:

  • виділити об’єкт чи групу об’єктів. Для того, щоб виділити групу об’єктів, потрібно на їх значках клацати мишею при натиснутій клавіші Ctrl на клавіатурі (або, якщо об’єкти стоять підряд один за одним, то клацнути мишею на першому об’єкті, натиснути клавішу Shift і клацнути на останньому). Для того, щоб виділити всі об’єкти можна клацнути комбінацію клавіш Ctrl +A;

  • виконати команду Правка Копировать;

  • відкрити цільову папку;

  • задати команду Правка Вставить.

Ці команди можна також знайти серед кнопок на панелі інстру­ментів, в контекстному меню цих папок або натиснувши відповідні кла­віші на клавіатурі. Операцію копіювання без використання буферу обміну можна здійснити методом перетягування миші при натиснутій клавіші Ctrl.

Переміщення файлів та папок здійснюється аналогічно операції ко­пію­вання, однак є деякі відмінності. При переміщенні файлів та папок ми­шею потрібно натиснути клавішу Shift, а при виборі команд з меню замість команди Копировать необхідно обрати команду Вырезать.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]