Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informpaket-_ist_Rosiyi.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
608.26 Кб
Скачать

28

О.О.ЗАХАРОВА

ІСТОРІЯ РОСІЇ

ДОБИ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ І

РАННЬОГО НОВОГО ЧАСУ

Чернігів – 2011

УДК 94(47)"04/17" (075.8)

ББК Т3(2) 4я73

З-38

Рецензенти: кандидат історичних наук,

доцент Кондратьєв І.В.

кандидат історичних наук,

доцент Ващенко А.В.

Відповідальний редактор: доктор історичних наук,

професор Ячменіхін К.М.

ЗАХАРОВА О.О.

З-38 Історія Росії доби Середньовіччя і Раннього нового часу: навчально-методичний посібник для студентів Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського (за вимогами кредитно-модульної системи). – Чернігів: Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г.Шевченка, 2011. – 29 с.

Рекомендовано до друку на засіданні кафедри всесвітньої історії (Протокол № 1 від 30 серпня 2011 р.)

УДК 94(47)"04/17" (075.8)

ББК Т3(2) 4я73

З-38

© Захарова О.О.

Анотація

Історія Росії доби Середньовіччя і Раннього нового часу (ІХ – XVII ст.) є частиною університетського курсу історії Росії, в рамках якого вивчаються основні етапи соціально-економічного, політичного та культурного життя суспільства. Метою даного курсу є систематичне засвоєння студентами основного матеріалу з історії Росії вказаного періоду. Викладання курсу побудоване за найважливішими хронологічними етапами: Давньоруська держава і руські землі в період роздробленості (ІХ – ХІІІ ст.) та Московська держава (XIV – XVII ст.).

Даний курс покликаний допомогти студентам побачити ті фактори, які впродовж тривалого часу визначали історичний розвиток Росії: особливості політичного та економічного розвитку держави, становлення та розвиток соціальної структури російського суспільства, динаміку взаємин влади та суспільства, національну політику держави тощо. Осмислення історії Російської держави, яка є важливою складовою загальноісторичного процесу і тісно пов’язана з історією України, може сприяти використанню історичного досвіду та його уроків у житті, професійній та громадській діяльності.

Внутрішня структура навчально-методичного посібника складається з трьох частин. Перша містить програму та стислий зміст курсу. Друга частина складається з планів семінарських занять та списків джерел і літератури для підготовки до них. У третій частині розміщено завдання для самостійної роботи студентів.

«ІСТОРІЯ РОСІЇ ДОБИ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ І РАННЬОГО НОВОГО ЧАСУ»

Курс

Напрям,

освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика

навчальної дисципліни

Кількість кредитів ECTS: 2

Змістових модулів: 6

Загальна кількість годин: 72

Тижневих годин: 2

Шифр та назва напряму підготовки

0203 Гуманітарні науки

Шифр та назва спеціальності

6.020302 Історія

Освітньо-кваліфікаційний рівень

Бакалавр

Нормативна

1-й рік підготовки

1-й семестр

Лекцій

(теоретична підготовка): 20 годин

Семінарів: 14 годин

Самостійна робота: 38 годин

Вид підсумкового контролю: залік

Мета:

  • Ознайомлення з основними завданнями, джерелами та літературою курсу «Історія Росії доби Середньовіччя і Раннього нового часу»;

  • Закріплення та поглиблення здобутих у середніх навчальних закладах знань про історичний розвиток територій,. які входять до складу сучасної Російської Федерації;

  • Оволодіння практичними навичками роботи з історичними джерелами і науковою літературою;

  • Пробудження, розвиток і поглиблення інтересу до історії сусідніх народів; виховання любові та поваги до творів російської літератури, традицій історичного минулого;

  • Формування умінь критично аналізувати отриману з різних джерел інформацію, самостійно трактувати її, застосовувати набуті знання з історії для орієнтації в громадсько-політичному житті та оцінки суспільних явищ і подій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]