Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БАКАЛАВРСКИЙ ОТЧЁТ.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
741.89 Кб
Скачать

Асортимент продукції та його аналіз

Підприємство має широкий асортимент страв, в який входять страви з європейської, кавказької кухонь. Більш детально асортимент страв у вигляді меню наводиться в додатку А.

Асортимент формується за рахунок використання різної сировини та різних способів теплової обробки: смаження, варка, варка на парі, гриль, смаження у фритюрі, запікання, тушіння, тушкування, ІЧ – випромінювання. Сировина, яка використовується: м’ясо, риба, птиця, овочі, фрукти, різноманітні спеції, вина для соусів. В ресторані асортимент страв дуже великий. На вибір клієнта кухар може зробити страву перченою, не соленою , дуже солодкою або більш кислою. Також клієнт може замовити страву, яка не входить в меню, але перед цим дізнатись, можливо це, чи ні. Страви готуються дуже швидко. Кухарі готують з любов’ю, тому страви дуже смачні, а в ресторані завжди багато гостей, та постійних клієнтів.

Штат працівників

Чисельність працівників: 20.

Чисельність працівників з посадами наведена в таблиці 2.

Таблиця 2. – Чисельність працівників.

Посада

Кількість

Директор

1

Зам директора

1

Бухгалтерія

2

Служба безпеки

2

Шеф-кухар

1

Кухар

5

Адміністратор

2

Бармен

2

Офіціант

4

Всього

20

Структура управління підприємством.

Підприємство «Мілена» має лінійну структуру управління підприємством, котра наведена на рисунку 1.

Директор несе відповідальність за організацію та результати всієї торгово-виробничої діяльності, контролює виконання плану показників комерційно-господарсько-фінансової діяльності ресторану. Він відповідає за культуру обслуговування відвідувачів, якість продукції, що випускається, стан обліку та контролю, збереження матеріальних цінностей, дотримання трудового законодавства.

Шеф-кухар організовує і контролює роботу виробництва. Основними напрямками його діяльності є: формування меню; планування та відбір необхідної сировини і матеріалів; контроль якості приготування та подачі страв; контроль зберігання сировини, напівфабрикатів та готової продукції; впровадження змін в роботу виробництва.

Бригади кухарів займаються виготовленням страв відповідно до правил технології приготування страв високої якості, з дотриманням на виробництві правил санітарії та гігієни, охорони праці та техніки безпеки.

Головний бухгалтер здійснює організацію бухгалтерського обліку, господарсько-фінансової діяльності підприємства. Формує відповідно до законодавства про бухгалтерський облік облікову політику виходячи зі структури й особливостей діяльності підприємства, необхідності забезпечення його фінансової стійкості.

Адміністратор. Основним завданням адміністратора є робота з гостями та персоналом, зустріч та привітання гостей, контроль підготовки залу до обслуговування та забезпечення високого рівня продажів.

Бармен - основним завданням бармена є вітання і обслуговування на високому рівні гостей спиртними та іншими напоями, сигарами. Приготування і подача змішаних напоїв. Розрахунок з гостем. Ведення обліку та звітності в барі.

Офіціант - основним завданням офіціанта є привітання та обслуговування гостей, прийом замовлень, оформлення та пред'явлення їм рахунків. Обслуговування банкетів, ювілеїв, весіль. Надання гостям допомоги у виборі страв та напоїв і подача їх на столи.

Директор

Зам. директора

Шеф-кухар

Адміністратор 1;

Адміністратор 2

Кухар 1

Головний бухгалтер

Кухар 2

Офіціанти

Бармени

Бухгалтер

Кухар 3

Кухар 4

Прибиральниці,посудомийниці

Кухар 5

Рис 1. - Структура управління підприємством «Мілена»