Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП з упр. обл. для менедж 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
443.39 Кб
Скачать

7. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

Тема 3. Організація документування господарських операцій та документообігу

Розкрити загальну організацію документообороту на підприємстві. Висвітити основні правила організації документообороту та основні принципи побудови графіку документообігу. Визначити сутність документів, їх класифікацію та порядок заповнення. Визначити сутність уніфікації та стандартизації документів. Визначити основні вимоги до оформлення первинних бухгалтерських документів та бухгалтерських регістрів. Розкрити основні реквізити бухгалтерських документів та їх класифікацію за їх призначенням.

Література [1-10, 11-19,25-35, 74-79].

Тема 4. Організація роботи облікового апарату

Надати характеристику призначенню та формам організаційної структури бухгалтерії. Розкрити функції бухгалтерії та побудови облікового апарату. Надати характеристику сутності основних типів організаційної структури облікового апарату та централізованої та децентралізованої форма організаційної структури. Визначити фактори, що впливають на структуру апарату облікової служби.

Регламентація обов’язків облікових працівників. Відповідальність бухгалтерів. Права та обов’язки головного бухгалтера. Визначення чисельності облікового персоналу. Характеристика посадової інструкції бухгалтера.

Література [1-10, 11-19, 77-80].

Тема 7. Організація обліку грошових коштів

Розкрити порядок організації обліку готівкових коштів в сучасних умовах. Висвітлити організацію обліку руху готівкових коштів. Організація їх документування у касі підприємства та порядок встановлення ліміту залишку готівки у касі. Відповідальність за порушення норм по регулюванню обігу готівки.

Зміст Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Основні вимоги до функціонування каси підприємства. Порядок отримання готівки в касу та здачі її в банк.

Література: [1-10, 11-19, 22,28-29, 31,78-79].

Тема 8. Організація обліку власного капіталу

Питання організації обліку статутного капіталу на підприємствах різної форми власності. Висвітлити економічну сутність статутного капіталу, порядок його формування. Організація обліку створення та руху статутного капіталу. Організація аналітичного обліку руху статутного капіталу. Особливості організації обліку збільшення та зменшення статутного капіталу. Порядок складання та подання форми 4 «Звіт про власний капітал». Організація обліку розрахунків із засновниками при їх виході зі складу засновників.

8. Методи навчання

Мультімедийні презентації, вирішення ситуаційних задач, вирішення тестових завдань

9. Форми та засоби контролю знань студентів

Контроль успішності студента включає наступні види: поточний, модульний за окремий заліковий модуль, підсумковий модульний за всю навчальну дисципліну, семеcтровий (академічний):

а) поточний контроль – передбачає оцінювання успішності студентів під час аудиторних (семінарських, індивідуальних) занять та виконання ними індивідуальних, контрольних завдань (написання рефератів, тематичних повідомлень, розв’язання практичних задач тощо. При поточному контролі оцінюється: активність роботи студента на семінарських заняттях, результати виконання ними індивідуальних завдань, розв’язання практичних задач, якість підготовлених студентами рефератів або тематичних повідомлень;

б) модульний контроль за окремий заліковий модуль – оцінювання в балах рівня опрацювання студентом теоретичного і практичного матеріалу в межах окремого залікового модуля певної навчальної дисципліни, успішності виконання ним фонду тестових завдань та модульної контрольної роботи. При модульному контролі оцінюється в балах рівень теоретичної (знань) та практичної (навичок і вмінь) підготовки студентів за всі змістові модулі, що складають окремий заліковий модуль. Форма проведення модульного контролю переважно є письмовою.

в) підсумковий модульний контроль – це накопичена студентом за всі залікові модулі та науково-дослідницьку роботу сума балів. Підсумковий модульний контроль відображає результат накопичення студентом балів (від 1 до 100 балів) в процесі поточної навчальної діяльності;

г) семестровий (академічний) контроль – передбачає проведення екзаменів. Під час яких студенту виставляється остаточна оцінка за навчальну дисципліну, яка виводиться із суми балів за результатами підсумкового модульного контролю та складання екзамену за навчальну дисципліну, поділеної на два.

В рамках впровадження і реалізації нового порядку оцінювання знань студентів всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів єдиною формою проведення екзамену встановлено письмову за розробленими кафедрою екзаменаційними білетами. До екзамену за навчальну дисципліну залучаються всі студенти незалежно від того, скільки балів отримано за результатами поточного оцінювання. Загальний результат складання студентом екзамену як сума балів, що виставлені за відповідь за кожне окреме питання екзаменаційного білету, оцінюється в діапазоні від 0 до 100 балів включно.

Загальна підсумкова оцінка з навчальної дисципліни виводиться із суми балів за поточну успішність (результат засвоєння окремих залікових модулів) та за екзамен. Для виставлення загальної підсумкової оцінки за навчальну дисципліну до суми балів за поточну успішність додається сума балів за складання екзамену. Отримана загальна кількість балів поділяється на 2, що і становить підсумкову кількість балів за навчальну дисципліну.

У відомості обліку поточної та підсумкової успішності записуються підсумкова кількість балів за шкалою ДонДУУ, оцінка за національною шкалою і оцінка за шкалою ЕСТS.

У разі, якщо відповіді студента на екзамені оцінено менше ніж у 50 балів, він отримує за екзамен загальну незадовільну оцінку, що вказується у відомості обліку поточної і підсумкової успішності, і вважається не атестованим з даної навчальної дисципліни.

Якщо студент не з’явився на екзамен, в екзаменаційної відомості викладачем робиться відмітка «не з’явився». Якщо студент не з’явився на екзамен без поважних причин, то вважається, що він використав першу спробу скласти екзамен і має заборгованість, йому виставляється оцінка «незадовільно». Незадовільна оцінка за екзамен передбачає повторне складання студентом екзамену до початку нового навчального семестру. Повторне складання екзамену допускається не більше двох разів: перший раз викладачеві, другий – комісії, яка створюється деканом факультету. Оцінка, отримана студентом у результаті другого перескладання екзамену, є остаточною.

Для заочної форми навчання: підсумковий модульний контроль – це накопичена студентом за всі залікові модулі сума балів протягом вивчення навчальної дисципліни (максимально – 50 балів) і проводиться протягом навчального семестру згідно з графіком консультацій викладача та розкладом індивідуальних занять; семестровий (академічний) контроль – є результатом складання усіх модульних контролів дисципліни з розподілом максимальної кількості балів між підсумковим модульним і семестровим академічним контролем відповідно 50 балів на 50 балів.

Семестровий (академічний) контроль проводити в період екзаменаційної сесії та міжсесійного контролю згідно з графіком навчального процесу студентів факультету заочного навчання у вигляді письмового або електронного тестування знань студентів.

В рамках впровадження і реалізації нового порядку оцінювання знань студентів всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів єдиною формою проведення екзамену встановлено письмову за розробленими кафедрою екзаменаційними білетами. До екзамену за навчальну дисципліну залучаються всі студенти незалежно від того, скільки балів отримано за результатами поточного оцінювання (зразок екзаменаційного білета додається).

У відомості обліку поточної та підсумкової успішності записуються підсумкова кількість балів за шкалою ДонДУУ, оцінка за національною шкалою і оцінка за шкалою ЕСТS.

Навчальна дисципліна «Управлінський облік»