Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вопросы на экзамен.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
122.88 Кб
Скачать

Контрольні питання й завдання з курсу «Управління спеціальними проектами»

Тема 1. Логіка формування та впровадження бізнес-ідей.

1.1 Контрольні питання.

      1. Моделі розвитку бізнесу (30).

Функціональна модель розвитку бізнесу (6); Модель використання можливостей (6). Основні відмінності моделей розвитку бізнесу (8). Вплив використання можливостей на формування підприємницького успіху (10).

      1. Життєвий цикл бізнес-ідеї (30)

Елементи життєвого циклу бізнес-ідеї (5). Основні закономірності життєвого циклу бізнес-ідеї (5). Задачі техніко-економічне обґрунтування (5). Задачі бізнес-плану (5). Задачі проекту (5). Кінець розвитку ідеї (5).

1.2 Тести:

1.2.1. Основним недоліком технократичної моделі бізнесу є (5):

А. Ігнорування взаємовідносин з зовнішнім середовищем.

Б. Ігнорування творчого елементу бізнесу.

В. Не повний перелік функцій, які виконуються у підприємницьких структурах.

Г. Відсутність галузевої специфіки підприємницької діяльності.

Тема.2 Проект, його сутність, типи і термінологія.

2.1 Контрольні питання.

2.1.1 Поняття та основні характеристики проекту (30) .

Коли виникає необхідність у створенні проекту (5). Що є основою для створення проекту (5). Якими рисами проектні роботи відрізняються від поточної діяльності (6). Що розуміється під терміном “терміновість” і як визначаються часові рамки проектів. (7). Що повинно бути ціллю проекту (7).

2.1.2. Життєвий цикл та типи проектів (30).

Які стадії проходе розвиток проекту (5). Які задачі вирішуються на доінвестиційної стадії проекту (5). Які задачі вирішуються на інвестиційної стадії проекту (5). Класифікація проектів за терміновістю та масштабами (5). Класифікація проектів за складністю та причинами створення (5). Наведіть приклади впливу типу проекту на хід його виконання (5).

2.1.3. Роль проекту у впровадженні бізнес-ідеї (30).

Основні чинники провалів з реалізацією бізнес-ідеї (6). Зв’язок проектної стадії розвитку бізнес-ідеї з іншими елементами його схеми (5). Проект, як створення умов для рішучого впровадження бізнес-ідеї (10). Основні принципові підходи до створення проекту (9).

2.1.4. Середовище та зацікавлені сторони (учасники) проекту (30).

Визначення проектного середовища (5). Кордони проекту, перехідна зона та зовнішнє середовище: ступінь їх впливу на виконання проекту (7). Визначення учасників проекту (6). Типи зацікавлених сторін, їх функції у виконанні проекту (5). Наведіть кілька прикладів складу учасників проекту в залежності від його типу (7).

2.1.5 Сітьове моделювання як методична основа проектного менеджменту (30).

Сутність сітьового моделювання (5). Критичний шлях та можливості для його скорочення (7). Порядок визначення та оптимізації критичного шляху за допомогою спеціального програмного забезпечення (12). Обмеженості використання методів сітьового моделювання у проектному менеджменті (6).

2.1.6. Основні терміни проектного менеджменту (30).

Робота, подія та зв'язки послідовності (5). Що таке критичний шлях і метод критичного шляху (6). Резерви: їх визначення та засоби використання (7). Наведіть приклади можливого використання резервів та їхні можливі наслідки (7). Вирівнювання часу та ресурсів (5).