Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
STATUATUKA_MATERIALU_STUDENTAM.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
906.24 Кб
Скачать

2. Джерела статистичної інформації про правові явища (процеси)

Одержання статистичної інформації про правові явища передбачає розробку та впровадження відповідних статистичних формулярів як особливих документів, в яких реєструються відповіді на запитання програми статистичного спостереження. Якісно побудований облік дає змогу одержати достовірні показники, які характеризують злочинність в країні. При цьому слід розрізняти первинний облік і реєстрацію злочинів. Первинний облік проводиться шляхом заповнення органами дізнання, попереднього слідства або прокуратури відповідних карток первинного обліку. Реєстрація злочинів здійснюється спеціальною особою, яка відповідає за проведення обліково-реєстраційної та статистичної роботи у відділах внутрішніх справ (районних, міських).

ДОКУМЕНТИ ПЕРВИННОГО ОБЛІКУ ТА СТАТИСТИЧНА ЗВІТНІСТЬ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ

Поняття про статистичні формуляри. Статистичний формуляр – це особливий документ, в якому реєструються формуляри відповіді на запитання програми статистичного спостереження. Він може мати форму статистичного звіту, переписного, або опитного, листа, анкети, картки чи бланка.

Розрізняють дві системи формулярів: карткову (індивідуальну) і спискову. При картковій системі кожна картка-фор-муляр призначається для реєстрації однієї одиниці сукупності та її ознак. При списковій системі в одному формулярі реєструються відомості про декілька одиниць сукупності.

Кожний з цих видів формулярів має свої недоліки і переваги. За картковою системою спостереження можна одержати дані за значно більшою кількістю ознак, ніж при списковій. При розробці підсумків спостереження, яке було проведено за картковою системою, можна безпосередньо підрахувати картки за групувальними ознаками. Недолік карткової системи — значні витрати часу на заповнення адресної частини кожної картки, а також додаткове використання паперу.

Спискова форма статистичного формуляра є більш економічною, ніж карткова, і зручнішою для перевірки та машинної обробки. Недоліки спискової системи полягають в тому, що про окрему одиницю сукупності одержується значно менша кількість інформації, ніж при картковій системі.

Внаслідок цього в правоохоронних органах карткова система використовується ширше, а спискова система – у вигляді різних журналів реєстрації.

Обов’язковим атрибутом кожного формуляра є адресна частина, в якій відмічаються місце і час збирання даних.

У формах статистичної звітності визначають також адресу і термін її подання. Адресна частина використовується у контрольних цілях, а іноді для одержання додаткових відомостей.

Забезпечити правильні відповіді на поставлені в статистичному формулярі запитання допомагає інструкція. Відповідно до чинних інструкцій від 21 грудня 1995 р. з 1 січня 1998 р. наказом Генерального прокурора України і Міністра внутрішніх справ України були введені в дію нові документи первинного обліку. Зараз в цих органах проводяться первинний облік і реєстрація усіх вчинених злочинів, їх значення важко переоцінити, тому що якісно побудований облік дає змогу одержати достовірні показники, які характеризують злочинність в країні.

Зрозуміло, що первинний облік і реєстрація злочинів — різні речі. Первинний облік проводиться шляхом заповнення органами дізнання, попереднього слідства або прокуратури відповідних карток первинного обліку згідно з Інструкцією про порядок заповнення та подання документів первинного обліку злочинів, осіб, які їх вчинили, руху кримінальних справ і протоколів про злочини.

Реєстрація злочинів здійснюється спеціальною особою, яка відповідає за проведення обліково-реєстраційної та статистичної роботи в рай(міськ)відділі внутрішніх справ відповідно до Інструкції про єдиний облік злочинів.

Основні правила заповнення та подання документів первинного обліку, а також забезпечення достовірності статистичної звітності в судових органах регламентуються Інструкцією по судовій статистиці, яка затверджена наказом Міністра юстиції України від 28 липня 1994 р.

В кожній із зазначених інструкцій наводяться роз’яснення, як і коли треба заповнювати ті чи інші документи, що дає змогу успішно проводити статистичне спостереження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]