Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DPZK 2014-2015.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Варіант №6

План:

  1. Міжнародні і внутрішньодержавні договори як джерела державного права в зарубіжних країнах.

  2. Об’єкти конституційного регулювання. Поширення переліку об’єктів конституційного регулювання в конституціях нового покоління.

  3. Особливості конституційного закріплення прав, свобод і обов’язків в конституціях зарубіжних країн. Конституційні принципи правового становища особистості в зарубіжних країнах. Рівноправ’я і забoрона дискримінації.

  1. Палата представників парламенту Японії прийняла законопроект і направила його на розгляд Палати радників. Палата радників протягом 60 днів не прийняла рішення по цьому законопроекту. Палата представників розглянула цей законопроект повторно і знову прийняла його більшістю голосів. Чи набуде чинності цей законопроект? Чи може законопроект розглядатися на спільному засіданні палат?

Варіант №7

План:

  1. Норми, що засновані на релігійних догматах. Джерела мусульманського права: Коран, Сунна, иджма, кіяс, фікх, фетва. Кодекс канонічного права. Іудейське право. Індуське право.

  2. Сутність конституції. Легітимність, стабільність, реальність та верховенство конституції. Юридична, політична і ідеологічна функції конституції.

  3. Порядок формування, правове становище та повноваження Бундестагу і Бундесрату. Особливості законодавчого процесу. Стан законодавчої необхідності.

  1. Задача: "Під час сесійного засідання Сенату США було проведено голосування, в якому взяв участь віце-президент США як головуючий. Голосування по винесеному питанню проводилось вперше, і в результаті нього було з'ясовано, що, окрім голосу віце-президента, голоси сенаторів розділились порівну. Від одного сенатора поступило заперечення щодо процедури". В чому може полягати це заперечення? Чи була дійсно по­рушена процедура голосування?

Варіант №8

План:

  1. Норми партійних документів як джерело державного права у деяких країнах, що розвиваються. Доктрина як додаткове джерело державного права.

  2. Виникнення та історична трансформація поняття „конституція”. Політичні і соціально-економічні витоки сучасного конституціоналізму.

  3. Функції політичних партій. Організаційна структура політичних партій. Організаційно оформлені і організаційно неоформлені політичні партії.

  1. Порівняйте конституційне регулювання процедури засідань парламенту (палат) у будь-якій із зарубіжних демократичних країн, на Ваш вибір, і в Україні?

Варіант №9

План:

  1. Правовий режим іноземців: режим найбільшої сприятливості, національний і спеціальний режими.

  2. Правове регулювання організації і діяльності політичних партій в зарубіжних країнах. Умови і порядок утворення і припинення політичних партій. Вимоги до їх організаційної будови і порядку діяльності. Фінансово-економічна база партій.

  3. Кабінет міністрів Японії: порядок формування, функції і повноваження, припинення повноважень.

  1. Проаналізуйте, в яких формах виражається політична відповідальність уряду перед парламентом. За яких форм правління вона має місце? Чи має вона юридичний характер і якщо так, то в чому це проявляється?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]