Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DPZK 2014-2015.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Варіант №22

План:

  1. Політичні партії США. Особливості організаційної структури основних політичних партій США. Участь основних політичних партій США в президентських виборах.

  2. Поясніть, чим відрізняються постійні комісії (секції) пар­ламентів або їх палат в демократичних країнах від вищих колегіальних органів державної влади, що є постійно діючими, в "соціалістичних" країнах.

  3. Уряд і Кабінет міністрів Великої Британії. Внутрішній кабінет. Функції Кабінету міністрів. Прем’єр-міністр. „Тіньовий” кабінет міністрів.

  1. Бундестаг ФРН прийняв закон з питання, що не вимагає згоди верхньої палати парламенту. Бундесрат протягом тижня, після виконання встановленої процедури проходження закону, заявив протест з приводу його змісту. Якою має бути подальша процедура, необхідна для прий­няття закону?

Варіант №23

План:

  1. Визначте, які існують системи організації керівництва палатами парламенту і парламентом в цілому. Чому в двопалатних парламентах зазвичай немає голови парламенту?

  2. Законодавча сфера повноважень парламенту. Повноваження парламенту в сфері формування державних органів та установ. Парламентський контроль за діяльністю державних органів і установ.

  3. Конгрес США. Роль і місце Конгресу США в системі органів держави. Структура і порядок формування Конгресу США. Статус сенаторів і членів Палати представників. Комітети Конгресу США. Компетенція Конгресу США. Законодавчій процес.

  1. Бундестаг ФРН поставив питання про відповідальність Канцлера. Яка форма відповідальності Канцлера встановлена Конституцією ФРН? Яких додаткових умов при цьому слід дотримуватись? Кому надано повноваження для внесення на розгляд цього питання?

Варіант №24

План:

    1. Міністеріальний, парламентський, дуалістичний та партократичний державні режими.

    2. Організаційно-правові форми діяльності парламенту. Порядок проведення сесій. Процедура пленарних засідань. Процедура засідань комітетів (комісій).

  1. Президент США. Роль президента США в системі органів держави. Порядок обрання президента США. Повноваження президента США. Припинення повноважень президента США. Відповідальність президента США. Віце-президент США.

  1. Уряд однієї із земель ФРН звернувся до Федерального конституційного суду з питання про невідповідність права землі Основному закону. Чи правомірне звернення з цього питання? Чи прийме до розгляду таке звернення Федеральний конституційний суд?

Варіант №25

План:

  1. Авторитарний і тоталітарний режими: поняття, ознаки і сутність, їх різновиди.

  2. Судова влада в США. Роль судової влади в конституційному механізму влади. Конституційні основи судової влади. Федеральні суди. Спеціальні федеральні суди. Судова система штатів.

  3. Монарх Великої Британії. Порядок престолоспадкування. Конституційний статус монарха. Королівські прерогативи монарха. Тайна рада. Цивільний лист.

  1. Палата громад прийняла публічний закон (що не є фінан­совим і не збільшує повноважень парламенту на строк понад 5 років) і направила його в Палату лордів. Палата лордів закон відхилила, після чого процедура прийняття закону і направ­лення його у верхню палату парламенту була повторена двічі з дотриманням визначених строків. Чи може набути чинності такий закон, якщо "так", то за яких умов? У які строки може набути чинності такий закон?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]