Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marochkin_i_e_red_organizaciya_sudovih_ta_pravoohoronnih_org.pdf
Скачиваний:
503
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
12.37 Mб
Скачать

§ 2. Органи суддівського самоврядування

___ Рада суддів України: повноваження та порядок роботи

У період між з’їздами судців України вищим органом суддівського самоврядування є Рада суддів України.

Рада суддів України обирається з’їздом суддів України у складі одинадцяти суддів. До складу Ради суддів України входять по три пред­ ставники від кожної конференції суддів та по одному представнику від КСУ та Верховного Суду України. Пропозиції щодо кандидатур до складу Ради суддів України можуть вносити конференції судців, а також окремі делегати з’їзду.

Члени Ради суддів України на засіданні Ради обирають зі свого складу голову Ради суддів України, його заступника та секретаря.

Рада суддів України у період між з’їздами судців України організо­ вує виконання рішень з’їзду та контроль за їх виконанням, а також вирішує питання про скликання з’їзду. Повноваження та порядок ро­ боти Ради суддів України визначаються законом та положенням про Раду суддів України, яке затверджується з’їздом суддів України.

Рада суддів України має такі повноваження:

-розробляє та організовує виконання заходів щодо забезпечення незалежності судів і суддів, поліпшення стану організаційного забез­ печення діяльності судів;

-розглядає питання правового захисту суддів, соціального захис­ ту суддів і їхніх сімей, приймає відповідні рішення з цих питань;

-призначає та звільняє Голову ДСА та його заступників;

-здійснює контроль за організацією діяльності судів;

-звертається з пропозиціями щодо питань діяльності судів до органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

-затверджує зразки посвідчень судді, судді у відставці, народного засідателя, присяжного;

-здійснює інші повноваження, передбачені законом.

Рішення Ради суддів України, прийняті в межах визначених законом повноважень, є обов’язковими для всіх органів суддівського самовря­ дування. Рішення Ради суддів України може бути скасовано з’їздом суддів України.

На засідання Ради суддів України запрошується Міністр юстиції Укра­ їни. При розгляді питань, пов’язаних із фінансуванням судів, на засідання Ради суддів України запрошується Міністр фінансів України.

2 3 9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]