Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Osnovi_ZED_konspekt.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
439.3 Кб
Скачать
  1. Вартість і фрахт (... Назва порту призначення).

Згідно з договору цього типу продавець здійснює очищення товару від експортного мита та зобов’язується зафрахтувати за власний рахунок судно до порту призначення. Проте ризик загибелі, пошкодження товару та будь-якого збільшення витрат, викликаних подіями, що відбулися після поставки товару на борт судна, переходить від продавця до покупця в момент переходу товару через поручні судна в порту відвантаження. Розвантаження товару в порту здійснює покупець (крім тих випадків, коли товар перевозять на суднах регулярних ліній і роботи, пов’язані з розвантаженням, здійснюються згідно з умовами фрахту, отже за кошти продавця).

  1. Вартість страхування і фрахт (... Назва порту призначення)

У договірних відносинах, що регулюються цією базисною умовою, обов’язки продавця розширюються порівняно з умовами типу CFR, на функцію оплати страхування від ризику загибелі або пошкодження товару під час перевезення (щоправда, за мінімальною ставкою страхування). Продавець виконуює митне очищення товару, а покупець несе витрати після завантаження товару на борт судна. Ризики випадкової загибелі або пошкождення товару переходять на покупця в момент перетинання товаром поручнів судна.

Умова застосовуєтьсятільки при перевезеннях водними водними видами транспорту.

Угоди типу CIF є ще однією з найпоширеніших умов Інкотермс. Ціна CIF у макроекономічних, міжнародних, статистичних розрахунках приймається як ціна імпорту.

  1. Перевезення оплачене до (...Назва місця призначення.)

Згідно з цією умовою продавець має укласти договір фрахту, що до перевезення товару до погодженного місця призначення, сплативши відповідні послуги. Продавець здійснює очищення товару від мита на експорт.

Ризик загибелі або пошкодження товару, а також будь-які додаткові витрати переходять від продавця до покупця після поставки товару на зберігання перевізникові, якщо для перевезення до погодженного місця призначення використовуються наступні перевізники, то ризики переходять при поставці товару до першого перевізника.

Умова CPT може використовуватися за будь-якого виду перевезень, включаючи комбіноване транспортування.

  1. Перевезення і страхування оплачені до (... Назва місця призначення).

Умова CIP вимагає від продавця доставити товар перевізникові з оплатою вартості перевезень, очищенням товару для експорту та ін., а також зобов’язує його застрахувати вантаж на користь покупця для усунення ризиків у зв’язку із загибеллю або пошкодженням товару під час перевезення. Таким чином, продавець укладає договір страхування і сплачує відповідний страховий внесок (але, як і у випадку CIF, за мінімальною ставкою страхування).

Так само, як і попередня, ця умова може застосовуватись за будь-якого виду перевезень, зокрема і при перевезеннях різними видами транспорту.

  1. Поставка до кордону (... Назва місця поставки).

Умови DAF вимагають від продавця передати покупцеві очищені для експорту товари в обумовлені терміни та місце на кордоні (але до митного кордну країни, зазначеної в договорі). Продавець повинен передати покупцеві звичайний транспортний документ (ним може бути складський варіант, доковий варіант, делівері-ордер). На цьому контрактні зобов’язання продавця вважаються завершеними. Ризки щодо випадкової загибелі або пошкодження товару перекладаються на покупця в момент реального передання товару відповідно до умов контракту.

Положення „Поставка до кордону” головним чином призначені для застосування, якщо товар перевозиться залізницею або автомобільним транспортом, але вони можуть застосовуватися і за інших способів перевезення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]