Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Word.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
823.81 Кб
Скачать

Відкривання існуючого файлу.

Для відкривання існуючого файлу і завантаження його у вікно текстового редактора WORD треба вибрати пункти меню Файл

  • Открыть або клацнути мишею на кнопці Открыть панелі інструментів Стандартная. На екрані дисплея з’явиться діалогове вікно в якому слід вибрати папку Мои документы. А в ній папку з номером своєї групи активізувати ім’я файлу та клацнути мишею на кнопці Открыть.

Швидко можна відкрити файл з переліку файлів у нижній частині меню.

Файл, де містяться файли, з якими працювали востаннє (за замовчуванням їх 4).

Якщо програма WORD не запущена, запустити потрібний текстовий файл можна за допомогою програми Проводник, відкривши спочатку в лівій панелі вікна папку Мои документы, а в ній виділивши папку з номером своєї групи і, виділивши потрібний файл, натиснути клавішу Enter на назві потрібного файлу (в даному випадку це ім’я, що відповідає прізвищу студента).

Виправлення слова.

Для цього потрібно знайти в тексті необхідне слово, поставити курсор у місце, де допущена помилка, а потім за допомогою клавіш Backspace або Delete знищити непотрібні символи і ввести нові. При цьому клавіша Backspace знищує символ зліва від курсору, а Delete – справа.

Пошук необхідного слова чи словосполучення.

  • Викликати команду Правка – Найти

  • На закладці Найти у полі Найти ввести слово чи словосполучення, яке потрібно знайти і натискуючи клавішу Найти далее, підрахувати загальне число входжень даного буквосполучення у текст.

Заміна слова чи словосполучення.

  • Викликати команду Правка – Заменить.

  • У полі Найти ввести слово, яке потрібно замінити, а у полі Заменить на – ввести слово на яке потрібно замінити введене у попередньому полі слово.

  • Натиснути клавішу Найти далее.

  • При знаходженні слова, яке слід замінити, натиснути кнопку Заменить. Можна замінити кілька слів поступово, або всі разом, натиснувши кнопку Заменить все.

Копіювання фрагменту тексту.

1 Спосіб

- виділити фрагмент, що копіюється.

- одним із способів подати команду копіювання : (а) команда Правка – Копировать головного меню або (б) команда Копировать контекстного меню (викликається правою клавішею мишки на виділеному) або (в) кнопка Копировать на панелі інструментів або (г) комбінація клавіш Ctrl+С.

- перемістити курсор в те місце, де передбачається розмістити початок фрагменту, що копіюється.

- одним із способів подати команду вставки: (а) команда Правка – Вставить головного меню або (б) команда Вставить контекстного меню або (в) кнопка Вставить на панелі інструментів або (г) комбінація клавіш Ctrl+V.

2 Спосіб

За допомогою миші – (1) виділити фрагмент, що копіюється, (2) навести на виділений фрагмент курсор мишки і притиснути ліву клавішу мишки (3) при натиснутій клавіші Ctrl перетягнути фрагмент на нове місце, (4) відпустити спочатку клавішу мишки, а потім клавішу Ctrl.

Знищення виділеного тексту.

Виділений фрагмент можна знищити клавішею Delete.

Відміна останніх дій.

Для відміни раніше виконаних дій використовується команда Отменить із меню Правка, в якій завжди відображається остання з виконаних дій (можна також використовувати для цього кнопку панелі інструментів або комбінацію клавіш Ctrl+Z).

Зручніше всього використовувати кнопку панелі інструментів, при використанні якої поряд з нею розкривається список декількох попередніх команд, з яких можна вибрати відмінювані дії. Повторення скасованих команд виконується натисненням на клавіші Ctrl+Y, або на кнопку панелі інструментів або за командою Правка – Повторить.