Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП-ФАзв-2013.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
558.59 Кб
Скачать

Ііі. Бальна шкала рейтингової оцінки навчального модуля

Академічні успіхи студента оцінюються за бально-рейтинговою шкалою (max 100 балів), що прийнята в ДонДУУ з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

Кількість балів

за шкалою ДонДУУ

Оцінка ECTS

Оцінка за національною шкалою

для екзамену, курсового проекту (роботи), практики

для заліку

90 – 100

А

відмінно

зараховано

80 – 89

В

добре

70 – 79

С

60 – 69

D

задовільно

50 – 59

Е

35 – 49

FX

2 (незадовільно) –

з можливістю повторного складання екзамену

не зараховано з можливістю повторного складання

1 - 34

F

IV. Засоби контролю знань студентів з кожного залікового модулю

При організації навчання за кредитно-модульною системою для визначення рівня знань студентів використовується модульно-рейтингова система їх оцінювання, яка передбачає послідовне і систематичне накопичення балів за виконання всіх запланованих видів робіт, зазначених у робочій навчальній програмі навчальної дисципліни «Фінанси».

Система контролю успішності студента включає наступні різновиди: поточний, модульний, підсумковий модульний та семестровий (академічний) контроль.

Поточний контроль здійснюється під час проведення семінарських занять і має на меті перевірку і визначення рівня підготовленості студента до виконання конкретної роботи. Форми проведення поточного контролю під час навчальних занять визначені кафедрою і відображені нижче у робочій навчальній програмі навчальної дисципліни «Фінанси підприємств» (у розділах «Розподіл дисципліни» (навчального модулю) на змістовні модулі, її обсяг і форми модульного контролю» та «Засоби контролю знань студентів з кожного залікового модуля»). Вони можуть бути різними: усне опитування, обговорення проблемних питань, розв’язання ситуаційних завдань, виконання тестів, виконання аудиторних та позааудиторних контрольних робіт тощо у залежності від змістового модуля та складності наданого студентам матеріалу.

Модульний контроль за окремий заліковий модуль здійснюється як під час проведення останнього семінарського заняття в межах окремого залікового модуля. Форма проведення модульного контролю за дисципліною «Фінанси підприємств» – виконання за встановленим кафедрою порядком тестових завдань, які представлені в повному обсязі нижче у робочій навчальній програмі.

Підсумковий модульний контроль є відображенням рівня опрацювання студентом теоретичного та практичного матеріалу, рівня засвоєння ним вказаного матеріалу. Підсумковий модульний контроль відображає результат накопичення студентом балів (від 1 до 100 балів) в процесі поточної навчальної діяльності.

Повний і остаточний підсумок вивчення студентами навчальної дисципліни здійснюється під час семестрового (академічного) контролю. При семестровому контролі враховуються результати всіх попередніх видів контролю вивчення навчальної дисципліни.

Загальна підсумкова оцінка з навчальної дисципліни виводиться із суми балів за поточну успішність та за екзамен.

На семестровий (академічний) контроль графіком навчального процесу передбачено по одному тижню в кожному семестрі.

Перелік питань для семестрового контролю, що охоплює зміст навчальної дисципліни та виноситься на семестровий (академічний) контроль, наводиться в робочій навчальній програмі (розділ «Перелік питань до підсумкового контролю знань студентів»).

Екзамен з дисципліни проводиться в усній формі за переліком питань, наведених у розділі V «Перелік питань до підсумкового контролю знань студентів» даної робочої програми.