Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
54
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
401.41 Кб
Скачать

Карта самостійної роботи студента

з дисципліни Марофінансове бюджетування (для студентів спеціальності 8104/1)

(заочна форма навчання)

Види самостійної роботи

Терміни виконання

Форма контролю та звітності

Максимальна кількість балів

1

2

3

4

ВИБІРКОВІ ЗАВДАННЯ

  1. Виконання індивідуального практичного завдання із складанням інтелект-карти

Відповідно до робочої навчальної програми

Перевірка роботи викладачем

20

  1. Вирішення завдань з дистанційного курсу навчання

Відповідно до робочої навчальної програми

Складання звітів на сайті університету

20

Виконання вибіркових завдань

20

РАЗОМ за семестр

20

7. Індивідуально-консультативна робота

Індивідуально-консультативна робота з дисципліни „Макрофінансове бюджетування проводиться для денної форми навчання у вигляді консультацій щодо виконання самостійної роботи студентами.

За складеним на початку семестру графіком індивідуально-консультативної роботи викладачем проводяться:

- обов'язкові консультації з самостійної роботи, на яких відбуваються перевірка ходу виконання індивідуальних завдань та захист завдань, що винесені на поточний контроль;

- цільові консультації перед виконанням письмової роботи в аудиторії, їх призначення у тому, щоб скоригувати роботу студентів при підготовці до написання письмової роботи у потрібному напрямку.

На розсуд викладача можуть проводитися активні консультації з метою підготовки та проведення рольової гри, роботи в малих групах або презентації вирішених студентами кейсів.

Наступною формою індивідуально-консультативної роботи з дисципліни є перевірка виконання індивідуальних завдань, яка виконується у двотижневий термін після їх подання на кафедру у терміни, встановлені викладачем на початку семестру згідно навчального розкладу та доведеними до відома студентів.

Для заочної та вечірньої форм навчання індивідуально-консультативна робота проводиться у вигляді цільової консультації перед написанням письмової контрольної роботи та перед написанням іспиту, можливої активної консультації для проведення рольової гри чи роботи в малих групах за результатами написання письмової модульної роботи, що має бути передбачено графіком індивідуально-консультативної роботи, складеним викладачем на початку семестру за формою, передбаченою Положенням «Про організацію самостійної та індивідуально-консультативної роботи у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана». Також проводиться перевірка виконання вибіркових завдань самостійної роботи.

8. Методики активізації процесу навчання

Під методом навчання розуміють засоби навчальної роботи викладача й організації навчально-пізнавальної діяльності студентів щодо розв’язання різноманітних завдань та ситуацій, спрямованих на опанування матеріалу, виховання і розвитку в процесі навчання.

Процес навчання є надзвичайно рухливим процесом. З накопиченням знань про людину, її можливості і здібності змінюються погляди вчених на процес навчання, відкриваються нові напрями роботи, нові орієнтири. Це призводить до розробки і створення нових способів навчання, внаслідок чого формуються різні підходи до визначення категорії методу навчання. Тому не можна класифікувати методи єдино і незмінно.

Зміни, які постійно відбуваються в практиці застосування методів, відображають важливість цього компоненту навчального процесу. Навчання прогресує настільки, наскільки дозволяють йому рухатись уперед застосовані методи. Сучасний навчальний процес здійснюється за допомогою цілого ряду класифікацій, які зводяться до системи. Спеціалістами з дидактики розроблено десятки класифікацій методів навчання. Викладачу потрібні лише ті, які погоджуються з практикою навчання і слугують основою для її ефективності.

Під час викладання дисципліни „Макрофінансове бюджетування” можуть використовуватися такі методи для її вивчення:

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr