Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ККР Вступ 2012.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
333.82 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Головне управління освіти і науки

Київської обласної державної адміністрації

Комунальний заклад «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж»

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник директора

з навчально-виховної роботи

________________ В.Ф. Большев

_____ ____________ 20___ р.

Матеріали

комплексної контрольної роботи

з навчальної дисципліни

«Вступ до спеціальності»

напрям підготовки 0101 Педагогічна освіта

спеціальності 5.01010201 Початкова освіта

Біла Церква

2012

Укладач:

Медвідь Лариса Вікторівна, викладач зі вступу до спеціальності, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист.

Розглянуто на засіданні циклової комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін

Протокол від « » _____________ 20___ року № __

Голова циклової комісії ____________ Н.В. Бодрик

Погоджено методичною радою КЗ «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж»

Протокол від « » _____________20___ року № __

Голова методичної ради _____________ М.І. Гутник

Вступ

Основна мета дисципліни «Вступ до спеціальності» полягає у розкритті системи базових теоретичних знань, виробленню практичних умінь і навичок, формуванні особистісних якостей студентів для успішної самореалізації у майбутній професійній діяльності.

Студенти повинні:

- знати: систему вищої педагогічної освіти в Україні, її організаційну основу і структуру; завдання вищої педагогічної школи, функції вчителя та типові задачі виробничої діяльності; принципи та основні форми організації навчально-виховного про­цесу у коледжі, права та обов'язки студентів; види навчальних занять, наукової роботи студентів, види педагогі­чної практики; основні положення навчального плану спеціальності, перспективу вивчення навчальних дисциплін, розподіл часу на виконання завдань навчального плану; особливості організації та здійснення самостійної роботи; шляхи формування педагогічних умінь, засоби їх діагностики та корекції, умови побудови системи самонавчання;

- вміти: діагностувати власні здібності та здібності інших студентів до навчальної діяльності; обирати методи, форми та засоби самоудосконалення для орга­нізації ефективної навчальної діяльності; аналізувати навчальну літературу, володіти навичками опрацю­вання змісту навчального матеріалу, робити висновки та узагальнення на основі опрацювання літературних джерел, вміти користуватися пері­одичними виданнями, знаходити необхідну літературу відповідно до про­блеми, що вивчається; раціонально організовувати навчальний час згідно умов та вимог навчально-виховного процесу; конспектувати зміст лекцій, вибирати оптимальні шляхи підготов­ки до практичних і семінарських занять; адаптуватися до умов навчання у коледжі, специфіки його організації, видів контролю та оцінювання результатів діяльності; аналізувати результати власної навчальної діяльності, здійснюва­ти корекцію, формувати у себе педагогічне мислення, професійні переко­нання.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 54 години. З них - 14 год. лекції, 13 год. - практичні. Дисципліна вивчалася в III семестрі.

Комплексна контрольна робота містить 33 варіанти завдань, які охоплюють зміст курсу навчальної дисципліни. Кожний з варіантів складається з одного теоретичного питання, одного тестового питання й одного практичного завдання.

Комплексна контрольна робота передбачає написання відповідей студентами без використання технічних засобів та навчальних джерел і розрахована на 80 хвилин.