Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова менеджмент.docx
Скачиваний:
47
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
242.08 Кб
Скачать

Розділ II. Особливості управління організацією ат “брокбізнесбанк”.

2.1 Цілі організації.

Цілі вирішальні для ефективності організації, крім того вони виконують чотири завдання у процесі планування. По-перше, вони забезпечують об’єднання зусиль людей, що працюють в організації. По-друге, формулювання цілей суттєво впливає на інші аспекти планування: правильне визначення цілей сприяє ефективному плануванню, а воно, відповідно, забезпечує формулювання наступних цілей. По-третє, цілі можуть слугувати джерелом мотивації для працівників організації. Цілі, що свідчать про важливість і складність завдання, можуть спонукати людей працювати більше, особливо коли досягнення мети передбачає отримання нагороди. По-четверте, цілі забезпечують ефективний механізм оцінки та контролю. Це означає, що майбутнє виконання може бути оцінене в термінах успішного досягнення теперішніх цілей.

Організації ставлять перед собою різноманітні цілі. Як зазначено, чотири головні види цілей – це місія, стратегічна, тактична та оперативна цілі. Місією організації є формулювання її фундаментального, унікального завдання, яке започат­ковує відмінний від інших організацій тип бізнесу і визначає структуру операційної діяльності у термінах продукції та ринку. Стратегічні цілі - це цілі, поставлені менеджерами вищого рівня в організації, які концентрують увагу на загальних пи­таннях. Тактичні цілі ставить середня ланка менеджменту організації. Вони перед­бачають, які дії потрібно виконати для досягнення стратегічних цілей, які вони ж і забезпечують. Оперативні цілі визначає нижча ланка менеджерів. Вони пов’язані з короткотерміновими завданнями, що потрібні для виконання тактичних цілей.

Система цілей АТ “БРОКБІЗНЕСБАНК” залежить від таких компонентів: зовнішніх можливостей і обмежень, внутрішніх можливостей і обмежень, схильності до ризику.

Система цілей діяльності даного товариства відповідає всім вимогам:

- воно є функціональними, тобто керівник може легко трансформувати цілі, які ставляться на вищому рівні, у завдання для нижчих рівнів;

- встановлений тимчасовий зв'язок між довгостроковими та короткостроковими цілями;

- цілі періодично переглядаються, щоб внутрішні можливості відповідали змінюваним умовам;

- цілі постійно забезпечують потрібну концентрацію ресурсів та зусиль;

- дане товариство завжди ставить систему цілей, а не одну ціль;

- цілі охоплюють всі сфери діяльності товариства.

Товариство намагається весь-час дотримуватись зазначених вимог у процесі формування системи цілей , товариство дає можливість побудувати відповідний механізм структуризації цілей.

Однак, не дивлячись на ситуаційність у виборі цілей, виділяють чотири сфери, стосовно до яких організації встановлюють свої цілі, виходячи з своїх інтересів. Цими областями являються:

- доходи організації;

- робота з клієнтами;

- потреби і добробут співробітників;

- соціальна відповідальність.

АТ “БРОКБІЗНЕСБАНК” - універсальний фінансовий інститут з європейським вектором розвитку, орієнтований на  довготривале і взаємовигідне партнерство. Мережа відділень банку охоплює всю територію України, завдяки чому забезпечується зручність і доступність обслуговування. Він працює над розвитком нових технологій надання послуг, а також впровадженням їх в життя для більшого комфорту наших клієнтів, та впровадженням міжнародних методів і стандартів банківської діяльності, що зробить обслуговування наших клієнтів більiш комфортним та швидким.

Стратегічною метою банку у середньостроковій перспективі є розширення клієнтської бази та завоювання позицій на ринку банківських послуг України шляхом збереження статусу універсального банку з фокусом на корпоративних клієнтів перспективних секторів економіки, одночасно зберігаючи та розвиваючи роздрібний банкінг. Це передбачає створення структури, адаптивної та стійкої до швидких змін зовнішнього середовища, уважної та інноваційної до потреб клієнтів,  обережної та розумно консервативної в повсякденній діяльності. 

Досягнення стратегічних цілей потребує виконання стратегічних та організаційних завдань, а саме:

Стратегічні завдання:

- збереження існуючої клієнтської бази та залучення нових

платоспроможних клієнтів;

- підвищення довіри населення до фінансової установи з метою

збільшення обсягів залучень строкових коштів населення;

- розширення та оптимізація номенклатури банківських продуктів та послуг

для всіх сегментів ринку з метою підвищення стандартів обслуговування

клієнтів, активного впровадження перехресних продажів та забезпечення

зростання доходності банківських операцій;

- помірне збільшення обсягів кредитного портфеля, забезпечення

прийнятного рівня кредитних ризиків та позитивної кредитної історії

позичальників;

- розробка напрямків розвитку єдиної системи інформаційних технологій та

визначення їх пріоритетів для оптимального рівня інвестиційних вкладень.

Організаційні завдання:

- чіткий розподіл функцій між структурними підрозділами для забезпечення

максимально ефективної реалізації стратегічних завдань;

- збільшення регіональної мережі з метою здешевлення операційної

діяльності,

а також забезпечення керованості бізнес-процесами для максимального

задоволення потреб клієнтів;

- розвиток нових напрямів діяльності.

Таким чином, банк використовуватиме усі класичні підходи до ведення бізнесу в фінансовому секторі за рахунок удосконалення існуючих та розвитку нових каналів продажів, орієнтації на визначені сегменти ринку, пошуку нової ринкової ніші, яка б забезпечувала баланс між економічними інтересами акціонера та клієнтів банку.