Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова менеджмент.docx
Скачиваний:
47
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
242.08 Кб
Скачать

3.2 Оцінка соціально-економічного розвитку організації

Cоціальний пакет - це виплати і пільги соціального характеру, які здійснює організація (роботодавець) понад встановлені законодавством норми або які не передбачені законодавством, - додаткове медичне і пенсійне страхування; оплата харчування, транспортних витрат; відшкодування комунальних послуг; утримання дітей у дошкільних закладах; надання путівок; оплата навчання дітей; виплати до святкових та ювілейних дат тощо

Як правило у соціальний пакет входять три складові, а саме:

Обов'язковий соціальний пакет - це щорічна оплачувана відпустка, оплата листків тимчасової непрацездатності (лікарняних), відрахування в соціальні фонди, обов'язкове медичне страхування (тобто те, що роботодавець зобов'язаний надавати своєму працівнику за трудовим законодавством і іншими законамиУкраїни)

Конкурентний соціальний пакет - це все те, що компанія додає до зарплати співробітника за власним бажанням: пільгове чи безкоштовне харчування, добровільне медичне страхування, оплату спортивних заходів, надання корпоративного автомобіля, пільгові путівки. Завдяки цим додатковим умовам, роботодавець є конкурентноздатним на ринку праці і залучає у свою компанію кращих фахівців.

Компенсаційний соціальний пакет - це повернення працівнику особистих витрат, які він затрачає в процесі виконання своїх посадових обов'язків. Це може бути: оплата мобільного зв'язку, компенсація бензину й амортизації при використанні особистого автомобіля, часткове чи повне повернення витрат на навчання.

Щодо тривалості робочого дня, то відділення АТ “БРОКБІЗНЕСБАНК” працює 5-ть днів не тиждень з 9 ранку і до 6 вечора, кожен працівник має обідню перерву з 13:00 і по 14:00.Тобто згідно ст. 50 КЗпП Українипрацівник банку працює не більше 40 годин на тиждень.

Право на відпустку відповідно до ст. 2 Закону «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР(зі змінами та доповненнями, за текстом – Закон № 504/96-ВР) мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від їх форми власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи – суб'єкта підприємницької діяльності, іноземні громадяни і особи без громадянства, які працюють в Україні, працівники-сумісники.

Статтею 4 Закону № 504/96-ВРустановлено такі види відпусток:

- щорічна основна відпустка;

- щорічні додаткові відпустки (за роботу із шкідливими і важкими умовами праці, за особливий характер роботи тощо);

- додаткові відпустки у зв'язку з навчанням;

- творчі відпустки;

- соціальні відпустки (у зв'язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у зв'язку з усиновленням дитини, додаткова відпустка працівникам, які мають дітей);

- відпустки без збереження заробітної плати;

Відповідно до Закону № 504/96-ВРщорічна основна відпустка не може бути меншою ніж 24 календарні дні за відпрацьований робочий рік (з дня укладання трудового договору).

Щодо Публічного акціонерного товариства «БРОКБІЗНЕСБАНК» – це універсальна банківська установа з 21-річною історією діяльності на українському фінансовому ринку. Банк займає впевнені позиціїна всіх основних ринках банківських послуг та входить до групи великих банків України за класифікацією Національного банку України.

Протягом 2012 року проведені комплексні заходи, направлені на покращення керованості мережею продажів Банку. Реорганізовано всі 19 балансових філійБанку шляхом міграціїна єдинийбаланс та створення наїх базі 25-ти регіональних відділень, які, в свою чергу, керують підпорядкованими відділеннями в межах адміністративних областейУкраїни. Банк перейшов на якісно нову, дворівневу систему управління регіональною мережею.

Стратегічною метою Банку має бути посилення позиційв реальних секторах економіки та збільшення частки фінансовоїустанови на ринку банківських послуг, підвищення ефективності діяльності Банку за рахунок збільшення високоприбуткових активів за умови забезпечення ліквідності і достатності капіталу Банку, дотримання процедур ризик-менеджменту та оптимізаціїадміністративних витрат, зростання та диверсифікаціїклієнтськоїбази, створення максимальноївартості Банку, досягнення інвестиційноїпривабливості.