Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
43
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
478.21 Кб
Скачать

Перескладання підсумкового модульного контролю

Студенти, що не з’явилися на підсумковий модульний контроль, допускаються до підсумкового контролю за наявності дозволу деканата.

Дні перескладань підсумкового модульного контролю визначаються розкладом навчального відділу ДДМА.

Перескладання підсумкового модульного контролю проводиться не більше 2 разів на підставі відомості деканату, яка повинна бути повернена наступного дня після перескладу.

Друге перескладання підсумкового модульного контролю проводиться комісією.

Шкала конвертації кількості балів з дисципліни в оцінки

за шкалою ECTS

Оцінка ECTS

Статистичний показник

A

Найкращі 10% студентів

B

Наступні 25% студентів

C

Наступні 30% студентів

D

Наступні 25% студентів

E

Останні 10% студентів

За підсумками навчального року на вибірці студентів даного курсу однієї спеціальності деканат визначає рейтинг кожного студента і оцінку ECTS.

ПОРЯДОК ВІДПРАЦЮВАНЬ СТУДЕНТАМИ ПРОПУЩЕНИХ ЗАНЯТЬ

на кафедрі соціальної медицини, організації та управління охороною здоров’я

У відповідності з наказом ректора ДДМА від 27.08.1997р. № 289 “Про введення в дію положення про платне відпрацювання пропущених без поважних причин занять студентами академії” пропущені навчальні заняття (лекції, практичні заняття, семінарські заняття) повинні бути відпрацьовані студентом після відновлення ним навчання протягом 2-х тижнів.

Студент, який має більше 30 годин пропусків без поважних причин, може бути відрахований з академії за порушення навчальної дисципліни.

Відпрацювання пропущених занять і індивідуальні консультації на кафедрі проводяться по суботах черговим викладачем (початок о 9.00 годині) та в інші дні тижня за розкладом консультацій і відпрацювань.

Студент має право відпрацювати при відповідній підготовці:

  • по суботах – до 8 учбових годин пропуску;

  • в інші дні тижня – до 4 учбових годин пропуску;

  • в період студентських канікул - до 8 учбових годин пропуску.

Для відпрацювання пропущеного заняття студент повинен бути підготовлений за темою заняття, знати дату пропуску, повну назву і номер теми, кількість годин пропущеного заняття. Відпрацювання приймаються тільки за наявності оригіналу дозволу деканату, ксерокопія якого завіряється підписом викладача і залишається на кафедрі. При неповажних пропусках занять студент пред'являє викладачу для перевірки квитанцію про оплату.

Облік прийнятих відпрацювань студентами пропущених занять здійснюється у окремих журналах реєстрації відпрацювань і консультацій з поважних і неповажних причин.

Відпрацювання пропущеної лекції з поважної причини згідно з допуском деканату (чергування в гуртожитку, участь у конференції, спортивне змагання, донорство, хвороба, реєстрація актів громадянського стану, відпустка деканату) приймається в кінці заняття або після закінчення практичного заняття викладачем, який курує групу, у зручний для нього час шляхом співбесіди по переписаному конспекту лекції з відміткою “конспект" в журналі реєстрації відпрацювань. В лекційному журналі відмітка “нб" обводиться і зверху ставиться “консп", а на полях – підпис викладача.

Відпрацювання пропущеної лекції з неповажної причини згідно з допуском деканату при наявності квитанції про оплату приймається викладачем, який курує групу, у зручний для нього позанавчальний час шляхом співбесіди по складеному студентом реферативному огляду літератури за темою пропущеної лекції з відміткою “реферат" в журналі реєстрації відпрацювань. В лекційному журналі “нб" обводиться і зверху ставиться “реф", а на полях – підпис викладача.

Відпрацювання пропущених практичних і семінарських занять у зв'язку чергуванням в гуртожитку, участю у конференції, спортивному змаганні, донорством і реєстрацією актів громадянського стану згідно з допуском деканату приймаються в кінці заняття викладачем, який курує групу, шляхом тестового контролю знань, підписання протоколу з виконаною роботою та співбесіди. В журналі реєстрації відпрацювань вказується кількість відпрацьованих учбових годин і оцінка. В журналі викладача “нб" обводиться і зверху ставиться “черг", “конф”, “змаг” або “дон" разом з оцінкою. В особливих випадках відпрацювання здійснюються у відповідності з рекомендацією декана в аудиторний час.

При наявності у студента дозволу до відпрацювання академічної різниці у навчанні, індивідуальної сесії або наявності багатьох пропусків занять запис в журналі відпрацювань може проводитися викладачем після завершення відпрацювань всієї кількості пропущених занять в хронологічному порядку.

Облік прийнятих перескладання поточних незадовільних оцінок „2” здійснюється викладачем-консультантом у журналі відпрацювань і консультацій з поважних причин та переноситься наступного дня ведучим викладачем у „Журнал обліку відвідувань та успішності студентів”.

Соседние файлы в папке Довідники БІОСТАТИСТИКА+СОЦМЕДИЦИНА