Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
43
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
478.21 Кб
Скачать

Загальні відомості

Викладання дисципліни «Біостатистика» проводиться на кафедрі соціальної медицини, організації та управління охороною здоров’я.

Кафедра має дві складові частини: 1) навчання студентів - додипломна підготовка; 2) підвищення кваліфікації лікарів-організаторів охорони здоров'я України - післядипломна підготовка.

Навчальні дисципліни, що викладаються на кафедрі студентам медичних факультетів: історія медицини (I курс), біостатистика (ІV курс), соціальна медицина, організація охорони здоров’я (ІV-V курси), соціальна медицина, організація та економіка охорони здоров’я (VІ курс).

Додипломну підготовку студентів проводять:

Лехан Валерія Микитівна, доктор медичних наук, професор, зав.кафедрою

Заярський Микола Іванович, кандидат медичних наук, доцент, доцент, відповідальний за навчальний процес

Зюков Олег Леонідович, доктор медичних наук, доцент, доцент

Максименко Оксана Павлівна, кандидат медичних наук, доцент, доцент

Семенова Людмила Сергіївна, кандидат медичних наук, доцент, доцент

Кутузов Ігор Миколайович, кандидат медичних наук, доцент, викладач

Крячкова Лілія Вікторівна, кандидат медичних наук, доцент, викладач

Коробко Михайло Юрійович, магістр, викладач

Бродська Еліна Вікторівна, викладач

Волчек Віра Володимирівна, викладач

Горбунова Галина Василівна, кандидат медичних наук, доцент, зав.навчально-методичним кабінетом ДДМА

Мороз Лідія Євставіївна, лаборант

Снєжко Олеся Вікторівна, лаборант

Адреса кафедри: 49027, м.Дніпропетровськ, пр. К.Маркса, 24, IV поверх.

Телефон (факс) курсу післядипломної освіти: (0562) 713-51-84

Телефон студентського курсу: (0562) 713-52-66

E-mail курсу післядипломної освіти: socmed@dsma.dp.ua

E-mail студентського курсу: kafsocmed@gmail.com

Web-сторінка кафедри на сайті ДДМА: http://www.dsma.dp.ua/?q=node/104

Сайт кафедри з більш детальною інформацією: http://www.healthmanagement.com.ua

Навіщо студенту-медику біостатистика?

Відповідь проста – щоб стати грамотним хорошим лікарем та вміти читати сучасну науково-практичну літературу з медико-біологічних, клінічних та соціально-медичних дисциплін.

Біостатистика як навчальна дисципліна:

1) ґрунтується на вивченні таких дисциплін як біофізика з курсом вищої математики, медичної інформатики та комп’ютерних технологій;

2) закладає основи вивчення дисциплін: «Соціальна медицина, організація охорони здоров’я” (IV–V курси), «Соціальна медицина, організація та економіка охорони здоров’я” (VI курс), «Епідеміологія»;

3) закладає основи формування навичок узагальнення та аналізу медико-біологічних, клінічних та екологічних даних для та подальшої державної атестації випускника (ліцензійний тестовий іспит «Крок 2» і практично-орієнтований державний іспит).

Організація навчального процесу здійснюється за Європейською кредитно-трансферною системою (ECTS) відповідно до вимог Болонської конвенції та ґрунтується на поєднанні модульних технологій навчання і залікових освітніх одиниць - залікових кредитів.

Деяка термінологія

Заліковий кредит - одиниця виміру навчального навантаження студента, необхідного для засвоєння навчальної дисципліни, яка відображається у відповідних модулях, змістових модулях, темах. Заліковий кредит (кредит ECTS) визначає трудомісткість навчального матеріалу, включає усі види робіт студента і становить 30 академічних годин.

Модуль – логічно завершена частина освітньо-професійної програми (ОПП) навчальної дисципліни, що реалізується такими видами навчальної роботи: лекції, практичні заняття, позааудиторна самостійна робота студентів, консультації і закінчується підсумковим модульним контролем.

Змістовий модуль – сукупність навчальних елементів, що поєднана за ознакою відповідності певному навчальному об‘єктові та наведена в ОПП фахівців.

Навчальний елемент – мінімальна доза навчальної інформації, що зберігає властивості навчального об‘єкта.

Навчальний об‘єкт - навчальна інформація певного обсягу, що має самостійну логічну структуру та зміст.

Основними учасниками кредитно-модульної системи організація навчального процесу є студент і викладач. З метою осмисленого і погодженого уявлення про навчання на кафедрі викладач: 1) доводить до відома студентів інформацію про технологію навчання; 2) на першому занятті надає старості групи (підгрупи) інформаційний пакет з дисципліни у паперовому або електронному варіанті; 3) чітко додержується стандартів проведення занять і оцінювання поточної успішності; 4) своєчасно і ретельно оформлює обов’язкову навчальну документацію; 5) своєчасно інформує студентів про результати поточних і підсумкових контрольних заходів.

Соседние файлы в папке Довідники БІОСТАТИСТИКА+СОЦМЕДИЦИНА