Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11 кл.docx
Скачиваний:
186
Добавлен:
10.06.2015
Размер:
114.16 Кб
Скачать

11 Клас. Р і ч н а к о н т р о л ь н а р о б о т а

Варіант 4

№№

3 бали

6 балів

9 балів

12 балів

Ліва сторона

1.

Сторона основи правильної трикутної піраміди дорівнює 2 м, а її висота – 4 м. Знайдіть бічне ребро.

В основі піраміди лежить прямокутний трикутник, катети якого 6 і 8 см. Усі бічні ребра піраміди дорівнюють 13 см. Обчисліть висоту цієї піраміди.

У правильній трикутній піраміді апофема утворює з її висотою кут α. Визначте повну поверхню піраміди, якщо відрізок, що сполучає основу висоти з серединою апофеми, дорівнює b.

В основі піраміди лежить рівнобедрений трикутник з кутом α при вершині та висотою h , що проведена до його основи. Усі бічні грані піраміди нахилені до площини її основи під кутом φ. Знайдіть бічну поверхню піраміди.

2.

Осьовий переріз циліндра – квадрат, площа якого

36 см2. Знайдіть радіус основи циліндра.

Паралельно осі циліндра проведено переріз, який є квадратом із стороною 6 см, і відтинає від кіл основ дуги, градусні міри яких 90о. Знайдіть радіус основи.

В циліндрі паралельно його осі проведено переріз на відстані 8 см від неї. Площа цього перерізу - 120 см2. Обчисліть висоту циліндра, якщо радіус основи дорівнює

10 см.

У циліндрі паралельно його осі проведена площина, що перетинає нижню основу по хорді, яку видно з центру цієї основи під кутом β. Діагоналі перерізу утворюють кут α. Площа перерізу S. Визначте площу основи циліндра.

3.

Площа основи прямої призми дорівнює см2, а бічне ребро дорівнює см. Обчисліть об’єм прямої трикутної призми.

В основі призми лежить рівносторонній трикутник зі стороною 4 см. Знайдіть висоту призми, якщо її об’єм см3.

Основа прямої призми – трикутник, дві сторони якого дорівнюють b, а кут між ними α. Через одну з даних сторін основи і протилежну вершину другої онови проведено переріз, який утворює з основою призми кут φ. Знайдіть об’єм призми.

В основі прямої призми лежить прямокутний трикутник з гострим кутом γ. Діагональ бічної грані, що містить гіпотенузу, дорівнює d і утворює з площиною основи кут β. Знайдіть об’єм призми.

Права сторона

1.

Периметр основи правильної п’ятикутної піраміди дорівнює 24 см, а її апофема 10 см. Обчисліть площу бічної поверхні піраміди.

В основі піраміди лежить прямокутний трикутник, радіус описаного навколо нього кола дорівнює 5 см. Основою висоти цієї піраміди є середина гіпотенузи. Висота піраміди дорівнює 12 см. Обчисліть бічні ребра піраміди.

У правильній трикутній піраміді бічне ребро утворює з висотою кут α. Визначте об’єм піраміди, якщо відстань від середини висоти до бічного ребра дорівнює а.

В основі піраміди лежить рівнобедрений трикутник з кутом α при вершині. Радіус кола, вписаного в нього, дорівнює r. Всі бічні грані піраміди утворюють з площиною її основи кут φ. Визначте бічну поверхню піраміди.

2.

Осьовим перерізом циліндра є квадрат, площа якого 64 см2. Знайдіть радіус основи циліндра.

Паралельно осі циліндра проведено переріз, який є квадратом і відтинає від кола дугу, градусна міра якої 90о. Знайдіть висоту циліндра, якщо радіус основи дорівнює см.

В циліндрі паралельно його осі на відстані 6 см від неї проведено переріз, площа якого 160 см2. Обчисліть радіус основи циліндра, якщо його висота дорівнює 10 см.

В циліндрі паралельно його осі проведена площина, що перетинає нижню основу по хорді, яку видно з центру цієї основи під кутом α . Діагоналі перерізу утворюють кут β. Площа перерізу S. Визначте довжину основи циліндра.

3.

В основі прямої призми лежить рівносторонній трикутник з площею см2. Бічне ребро призми дорівнює см.Обчисліть об’єм призми.

В основі призми лежить рівносторонній трикутник, площа якого см2. Знайдіть об’єм призми, якщо її висота в рази більша, ніж сторони основи.

Основою прямої призми є рівнобедрений трикутник з основою, що дорівнює а і кутом при вершині α. Переріз, проведений через дану сторону основи і протилежну вершину другої основи, утворює з основою кут φ. Знайдіть об’єм призми.

Основою прямої призми є прямокутний трикутник з гострим кутом α і гіпотенузою с. Діагональ бічної грані, що містить гіпотенузу, утворює з площиною основи кут β. Знайдіть об’єм призми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]