Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
38
Добавлен:
29.11.2015
Размер:
191.49 Кб
Скачать

Обробка результатів.

Всі особи, згадані даним школярем, записуються в окремий список без повторень, потім «оцінки» особи заносяться в список і додаються для кожного з них. Після порівняння дві-три особи, що мають найбільшу кількість балів, виносяться на окремий листок у порядку зменшення кількості балів. Ці люди і складають референтну групу даного школяра.

Розділ 7. Звітні матеріали студента окр «бакалавр»

Після завершення практики студенти подають керівникові педагогічної практики від кафедри такі документи:

1. Щоденник педагогічної практики, обов’язковими компонентами якого є індивідуальна програма практики, звіт про її виконання, оцінка успішності професійної підготовки бакалавра за підсумками виконання всіх завдань.

2. Робочий зошит студента, в якому містяться такі матеріали: індивідуальні плани роботи студента-практиканта на тиждень в довільній формі; календарно-тематичне планування уроків з навчального предмету, що викладається; плани-конспекти всіх проведених уроків ; розробки проведених виховних заходів; протоколи відвіданих уроків (виховних заходів); аналітичні матеріали, що свідчать про виконання психолого-педагогічних завдань; ІНДЗ, інші робочі матеріали. У робочому зошиті є окремий розділ «Методична робота», де студент у довільній формі робить записи про результати опрацювання науково-методичної та навчальної літератури, відвідування семінарів, консультацій, робочих та педагогічних нарад.

Робочий зошит один раз на тиждень перевіряється керівниками практики. Після завершення практики і перевірки матеріалів практики робочий зошит повертається студенту.

3. Портфоліо студента-практиканта, яке містить документи та матеріали, що свідчать про успішність виконання програми практики, рівень професійної практичної підготовки студента, а саме:

  • Плани-конспекти 2 залікових уроків із супровідними дидактичними матеріалами.

  • Дидактичний аналіз уроку, що проводив керівник практики від закладу освіти.

  • Самоаналіз уроку.

  • Протоколи 4-ох відвіданих уроків.

  • Виконане ІНДЗ (зазначені матеріали перевіряються керівниками практики від кафедри української філології).

  • План підготовки і сценарій проведеного залікового виховного заходу.

  • Самоаналіз залікового виховного заходу.

  • Протокол відвіданого виховного заходу.

  • Психологічний аналіз міжособистісних відносин учнів.

  • Психологічний аналіз мотивації навчальної діяльності учнів (зазначені матеріали перевіряються консультантом від кафедри педагогіки та психології).

Розділ 8. Підведення підсумків педагогічної практики та оцінювання результатів практичної підготовки студентів

Під час проходження педагогічної практики студентам виставляються рейтингові оцінки за всі види завдань і практичної роботи, які є складовими елементами 4-ох змістових модулів, а саме: ЗМ 1 «Організаційно- педагогічна діяльність»; ЗМ 2 «Навчальна діяльність»; ЗМ 3 «Виконання психологічних завдань»; ЗМ 4 «Виховна діяльність».

За кожний із зазначених елементів модуля студент отримує оцінку в балах. Кожен вид роботи оцінюється, виходячи з максимальної кількості балів. Усі бали, які набрані студентом при виконанні усіх видів робіт, підсумовуються.

Умовою допуску студента до контрольного заходу (диференційований залік) є мінімальна сума балів, яку студент повинен набрати у разі виконання усіх елементів модуля.

Якщо студент не набрав мінімальну суму балів, то він не допускається до контрольного заходу і йому рекомендується набрати цю кількість балів за рахунок виконання завдань.

За виконання усіх передбачених програмою завдань студент може отримати від 0 до 100 балів.

Студент, який отримав за всі завдання менше 60 балів, не атестується і має виконати певні завдання з педагогічної практики.

Академічні успіхи студента визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується в МДГУ з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS. При зарахуванні кредитів з педагогічної практики та виставленні оцінок враховуються шкали: ECTS (A, B, C, D, E, F), європейська (100-бальна) та національна («5», «4», «3», «2»).

Соседние файлы в папке портфолио