Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova (1).doc
Скачиваний:
316
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
3.83 Mб
Скачать

Розділ. 2. Розробка інноваційного туристичного продукту туристчиним підприємством

2.1. Оцінка туристичних можливостей території

Україна — край прекрасних традицій, дивовижних звичаїв, обрядів та мелодійних пісень. В Україні проводиться багато фестивалів, побувавши на яких можна відкрити для себе цікаві сторони життя українців, їх таланти, сучасне прочитання історії.

Усі фестивалі можна умовно поділити на історичні, етнічні, гастрономічні, музичні, тематичні і мистецькі. Кожна група особлива, оскільки відображає різнобарв’я та багатство української культури.

«Країна мрій» — міжнародний фестиваль етнічної музики проходить на Співочому полі у Києві з 2004 року. Час проведення фестивалю співпадає з народним святом Івана Купала (кінець червня — початок липня). Ініціатором фестивалю є Олег Скрипка. Назву фестивалю дала однойменна пісня гурту «Воплі Відоплясова».

Фестиваль має вигляд народного гуляння-ярмарку, триває від 2 до 5 днів і окрім виступів на основній сцені Співочого поля включає також ярмарку виробів народного мистецтва, книжковий ярмарок, майстер-класи народних ремесел, де можна в живому часі спостерігати, як виробляються ті чи інші витвори людської фантазії, виставку народного малярства, дитячу галявину, етнічні кухні тощо. Крім того, протягом року «Країна Мрій» проводить ряд культурних заходів в Україні: Фестиваль «Рок Січ», танцювальні вечірки в стилі «Етно-Диско», Фестиваль героїчної пісні «Молода Гвардія», «Вечір Українського Романсу», Парад вишиванок та традиційні Вечорниці.

Таврійські Ігри — міжнародний фестиваль, який проводиться в Україні щоліта з 1992 року. У 1992–2006 роках місцем проведення фестивалю була Каховка Херсонської області, 2007 року фестиваль уперше проходив на НСК «Олімпійському» У Києві. Із 2008 року фестиваль повернувся до Каховки. Автором ідеї, почесним президентом, головою оргкомітету є Микола Баграєв.

Традиційно фестиваль включає конкурс краси, пивний конкурс, спортивні змагання та шоу-програми, в яких беруть участь учасники з різних країн. Триває фестиваль упродовж трьох днів. Згідно зі статистикою, щодня фестивальні концерти відвідують близько 80 000 глядачів, значна кількість спостерігають за фестивалем через прямі теле- і радіотрансляції.

Серед учасників фестивалю є відомі українські та зарубіжні музиканти: «ВВ», «Ані Лорак», «Брати Гадюкіни», «Deep Purple», Потап та Настя Каменських, «Скрябін», Руслана, Ірина Білик, «Машина времени», Анжеліка Варум, Філіп Кіркоров, Валерій Меладзе, Крістіна Орбакайте, Алла Пугачова та інші. Для дітей організовують «Чорноморські ігри».

«Червона рута» — найбільший і найпрестижніший в Україні україномовний фестиваль сучасної молодіжної музики. Фестиваль відбувається щодва роки від 1989. «Червона рута» утверджує Україну як сучасну європейську державу, виявляючи плюралізм жанрів, стилів та творчих методів, свободу творчості, недогматичність, а також відкритість і динамізм українського суспільства і культури. Фестиваль стимулює створення пісенного репертуару української сучасної музики. Майже 90% відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті «Червоною рутою». Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики.

Музичний фестиваль «КаZантип» вже давно став візитівкою Криму. «КаZантип» на початку 1990-х років проводився в північно-східній частині Криму, на мисі Казантип. Спочатку це був спортивний захід, що збирав фанатів віндсерфінгу, які також веселилися під сучасну музику. Потім він перетворився в щорічний музичний фестиваль, що проводиться у Криму, найбільш відомий фестиваль електронної музики на пострадянському просторі. Тут грає електронна музика усіх напрямків, виступає багато діджеїв з усього світу. Символ фестивалю — «Жовта валіза», що дає власнику право безоплатного входу на територію «республіки КаZантип».

Фестиваль «Respublica» (укр. «Республіка») — музично-мистецький фестиваль сучасного вуличного мистецтва, який проводиться щорічно у Кам'янець-Подільському. Вперше відбувся 16—18 вересня 2011 року.

Щороку фестиваль поділяється на художню, літературну та музичну частину. Художня частина відбувається на території старої та сучасної частини міста. На фестивалі побували художники з Іспанії, Росії, Білорусі, Польщі та України, щоб максимально прикрасити занедбані житлові будинки та інші будівлі Кам'янця-Подільського, які не вписуються в архітектуру міста.Музична частина була представлена відомим рок-гуртами України, Росії, Білорусі та США.[2] Крім вище згаданих частин, були проведені різні волонтерські акції — у 2012 році відбулося прибирання сміття у каньйоні річки Смотрич, а також кожен охочий міг поміняти телевізор на триденний квиток на фестиваль «Республіка». За словами організаторів, ця акція стала протестом проти «зомбоящиків», які вбивають людей. Наметове містечко фестивалю розташовувалося біля стін Кам'янець-Подільської фортеці.

Пропонуємо розробити тур в Камянец-Подільський.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]